19/10/15 - 17:58h

Zbogom Šangaju, novi turniri na pomolu! (Pregled nedelje+video)

 


Novak Đoković je apsolutni car Kine! Peking i Šangaj, u paketu odlaze u Noletovu kolekciju osvojenih trofeja. Jeca Janković je taakođe obradovala naciju i osvojila trofej u Hong Kongu! Magično! Odličan način da se završi nedelja a i odlični utisci da probude očekivanja i u narednoj sedmici, da ćemo negde u nekom kutku sveta odgledati jednu sočnu, kvalitetnu partiju tenisa.

Tenis

I hoćemo! Pet turnira je pred nama. Pa da počnemo!

Filip Krajinović je bio uspešan u kvalifikacionom delu turnira u Štokholmu, pa ćemo ga gledati u narednom meču protiv domaćeg tenisera Miloša Sekulića, rođenog Šveđanina. Prošle sezone je pobeda u finalu pripala Tomašu Berdihu, koji je savladao Grigora Dimitrova sa 2-1 u setovima.

U Beču se igra turnir na kome nastupa u dubl konkurenciji Nenad Zimonjić sa svojim dubl partnerom Marčinom Matkovski. Prvi protivnici su im Giljermo Garsija Lopez i Dominik Tim. U singl konkurenciji je 2014. godine trijumfovao Endi Marej. Pobedio je Špana Davida Ferera sa 2-1.

U Moskvi će zaigrati Viktor Troicki. Vik je slobodan u ovom startnom kolu. I Dušan Lajović će uzeti učešće zahvaljujući dobro obavljenom poslu u okviru faze kvalifikacija. Za protivnika će imati Tobijasa Kamkea. Marin Čilić je slavio prošle godine. Pobedu mu je doneo meč protiv Roberta Bautiste Aguta. Rezultat je bio 2-0.

Jelena Janković će nakon osvojenog trofeja u Kini da nastavi takmičenje u Luksemburgu. Prva u nizu protivnica biće Mendi Minela. Ana Ivanović igra takođe, i startovaće protiv Heder Votson.Anika Bek je trijumfovala prošle sezone. Nemica je pobedila u finalu Barboru Stricovu. Meč je rešen rezultatom 2-0.

U Moskvi se igra i turnir u ženskoj konkurenciji. Učestvovaće Aleksandra Krunić. Protivnica joj je Lesija Curenko. Krunić će igrati i u dublu takođe. Partnerka joj je Petra Martić, a protivnice su im Gasparijan i Panova. U 2014. godini je slavila u finalu Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, i to protiv Irine Kamelije Begu, Rumunke.

Budite uz Tenis Uživo i pratite sa nama aktuelne turnire!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Anastasija Pavljučenkova, ATP u Beču, ATP u Moskvi, ATP u Štokholmu, Dominik Tim, Dušan Lajović, Endi Marej, Grigor Dimitrov, Jelena Janković, Marin Čilić, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari