24/07/17 - 19:59h

ZAVRŠEN NIŠ OPEN 2017- Turnir u znaku tenisera iz Hong Konga

 


Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2017 iz serije TENNIS EUROPE završen je u nedelju na terenima Teniske akademije Živković.


Definitvno će ovaj turnir biti upamćen po teniserima iz Hong Konga koji iz Niša odlaze sa duplom titulom. Ki Lung NG je osvojio šampionsku titulu u konkurenciji momaka. On je u finalu bio bolji sa 2:0 – 6:1, 6:0 od Maria Padeva iz Bugarske.

Treće mesto na turniru zauzeo je Luka Stefanović, teniser Teniske akademije Živković, a četvrto Goran Životić.

Za razliku od muškog finala, teniserke su igrale neizvestan i dinamičan meč koji je trajao skoro tri sata. Na kraju meča titula u rukama teniserke iz Hong Konga. Hoi Ki Jenny Wong je bila bolja od srpske teniserke Anđele Lopičić sa 2:1 – 3:6, 6:4, 6:3. Treća je bila Ana Ristevka iz Makedonije, a četvrta Srpkinja Nevena Kolarević.

Pobednici muškog dubla su Relja Eskić i Stefan Ivić, koji su u finalu bili bolji od zemljaka Jovana Poznana i Rusa Valerija Martiševa.

Anđela Vidović i Luna Urso su osvojile vicešampionsku titulu u dublu, pošto su u finalu poražene od Ane Ristevske i Mine Daskalović iz Makedonije. Šampioni dubla u muškoj konkurenciji su Relja Eskić i Stefan Ivić iz Srbije.

Na turniru je učestvovalo preko 100 mladih tenisera iz više od 20 zemalja sveta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari