24/08/15 - 21:00h

Zatišje pred buru (pregled nedelje)

 


U protekle dve nedelje bili smo u prilici da pratimo dva Mastersa iz serije 1000 u Montrealu i Sinsinatiju, te WTA turnir u Torontu, a sve to u sklopu priprema najboljih tenisera i teniserki za predstojeći poslednji Gren slem u godini US Open. Narednih nedelju dana najbolji će iskoristiti kako bi se još bolje spremili i otputovali u Njujork, a od igrača iz Srbije će ove nedelje na turniru nastupati samo Viktor Troicki.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Novak Đoković je u proteklih 14 dana igrao dva finala u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, a najbolji reket sveta će narednih sedam dana iskoristiti kako bi se preselio u Njujork i kako bi poboljšao svoju igru koja u pojedinim trenucima može zadati glavobolju, ali ne treba sumnjati da će Nole na US Openu biti onaj pravi.

Slično, samo bez finala u protekle dve nedelje, učinile su i srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović, te će u ovih sedam dana pokušati da još više podignu formu i spremne dočekaju iskušenja na četvrtom Gren slemu sezone.

Janko Tipsarević je zbog porvede propustio čelendžer u Vankuveru, ali ima zaštićen renking pa će i on u glavni žreb US Opena, kao i Viktor Troicki i Filip Krajinović. Filip će u dobrom raspoloženju tamo, pošto je protekle nedelje trijumfovao na čelendžeru, dok Viktor mora i ove nedelje na turnir, jer očigledno nije zadovoljan formom, a posle dve rane eliminacije u Montrealu i Sinsinatiju turnir u Vinston-Salemu, sa koga ćete pratiti Viktorove mečeve na TenisUživo ove sedmice, će mu izlazak na terenu sigurno u tome pomoći.

Možemo zaključiti da je narednih sedam dana zatište pred buru US Opena i da ono najbolje od tensiera i teniserki svakoke sledi sada pred kraj sezone.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Filip Krajinović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari