21/05/17 - 14:36h

WTA Rim: Najveća pobeda u karijeri za Svitolinu!

 


Ukrajinska teniserka Elina Svitolina osvojila je WTA turnir iz Premijer mandatori serije u Rimu.


Twitter

Pravo WTA finale u Rimu između Simone Halep i Jeline Svitoline pripalo je ukrajinskoj igračici, koja je nakon preokreta i dva sata i devet minuta igre, slavila sa 6:4, 5:7, 1:6.

Svitolina je u prestonici Italije stigla do svoje osme titule u karijeri, a četvrte u ovoj sezoni, prekinuvši niz Rumunke od 11 vezanih pobeda na šljaci.

Svitolina se mučila sa svojim servisom na početku, njena rivalka je bila sigurnija i nije prestajala sa pritiskom, sve dok u petom gemu nije osvojila prvi brejk za 3:2. Potvrdila je Rumunka prednost, i igrom dostojnom igračice iz samog vrha svetskog tenisa, došla do novog. Nezgodan pad i povreda desnog skočnog zgloba uticao je na njenu igru u nastavku, pa ukrajinska teniserka u osmom gemu dolazi do dve vezane brejk lopte, i greškom Simone nakon drugog servisa, vraća jedan brejk, ali ništa više od toga, jer Halep sigurno privodi set kraju za 1:0.

Četvrta teniserka sveta drugi nastavak započinje novim oduzimanjem servisa Ukrajinki, ali ova uzvraća istom merom, a potom, u velikom naletu, potvrđuje brejk sa nulom, i osvaja još jedan. Međutim, u nastavku, loš izbor udaraca pre svega, košta je kontra brejka, i sve kreće iznova.

Osmi gem je mogao da presudi drugi nastavak, ali Svitolina ne uspeva da odbrani brejk. Međutim, ono što je tu započela, dovršava četiri gema kasnije, i vodi meč u treći nastavak.

Dominantnim nastupom u odlučujućem setu, Svitolina dostiže 5:0, Halep uzima jedan utešni gem, a onda svojim servisom dolazi ukrajinska teniserka do najveće pobede u karijeri, koristeći treću meč loptu za trijumf.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Elina Svitolina, Simona Halep, Vesti, WTA


Komentari