17/07/17 - 09:42h

WTA: Pliškova i zvanično prva, finalistkinje Vimbldona u top 10, a Jelena nastavlja da tone…

 


Uprkos ispadanju već u drugom kolu Vimbldona, Karolina Pliškova je zahvaljujući spletu okolnosti postala prva teniserka iz Češke koja je postala svetski broj jedan!


zimbio.com

Karolina Pliškova je zadržala bodovni saldo sa kojim je došla na Vimbldon, a ispostavilo se da je to dovoljno za velike promene na vrhu i preuzimanje prvog mesta, pošto Anđelik Kerber nije odbranila prošlogodišnje finale. Nemica je pala na treće mesto, a četvrtfinalistkinja Simona Halep je ostala druga.

Finalistkinja Venus Vilijams i šampionka Garbinje Muguruza vratile su se u top 10 – Amerikanka je sada deveta, a Špankinja je sa 15. skočila na petu poziciju.

Neizbežno je bilo da Serena Vilijams nakon Vimbldona ispadne iz top 10 konkurencije, gde se neprekindo nalazila još od 2012. godine. Najbolja britanska teniserka Džoana Konta je zahvaljujući plasmanu u polufinale napredovala sa sedmog na četvrto mesto.

Od 1975, kada je počeo da se računa WTA renking, Karolina Pliškova je 23. različita teniserka na prvom mestu.

Što se tiče Srpkinja, Jelena Janković je nastavila da tone, pošto je sa 67. pala na 70. mesto, dok je mlada Olga Danilović zabeležila renking karijere – sada je 512. na svetu. Podsetimo, ona je u tandemu sa Kajom Juvan osvojila juniorski Vimbldon u dublu, ali to nije direktno uticalo na njen plasman.

Aleksandra Krunić je napredovala na 93. mesto, a Ivana Jorović na 172.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Karolina Pliškova, Vesti, Vimbldon, WTA Rang Lista


Komentari