17/05/17 - 13:25h

WTA ne razume obrazloženje zbog kog Šarapova ne može na Rolan Garos!

 


Stiv Sajmon, predsednik Ženske teniske asocijacije (WTA) oglasio se saopštenjem povodom odluke organizatora Rolan Garosa da Mariji Šarapovoj ne dodele specijalnu pozivnicu.


Zimbio

Ono što je Sajmona navelo da se javno oglasi nije odluka o dodeli specijalnih pozivnica, već obrazloženje zašto se Šarapova nije našla na listi.

Specijalne pozivnice se nude po sopstvenom nahođenju turnira. U potpunosti podržavam tenisere koji su ih dobili i želim im mnogo sreće. Čekaju nas dve veoma uzbudljive nedelje na Rolan Garosu. Ono sa čim se ne slažem je objašnjenje za odluku Teniske federacije Francuske što se tiče Marije Šarapove. Povinovala se kaznama koje je izrekao Sud za arbitražu u sportu. Teniski antidoping program je jedinstven oblik koji podržavaju Gren slemovi, WTA, ITF i ATP. Ne postoji osnova za bilo kog člana Teniskog antidoping programa da kazni bilo kog tenisera van okvira sankcija koje su donete pri okončanju slučaja stoji u Sajmonovom saopštenju.

Sajmonov odgovor bio je reakcija na izjavu predsednika Teniskog saveza Francuske Bernara Žudičelija u živom obraćanju preko fejsbuka:

Specijalna pozivnica može da se dobije zbog pauze zbog povrede, ne može biti džoker za povratak posle dopinga. Znam da će dosta ljudi biti razočarani ovom odlukom, ali Rolan Garos, zajedno sa svom ostalim grend slem, ATP i WTA turnirima, ulaže velike napore u borbi protiv dopinga. Bilo bi nezamislivo da je odluka bila drugačijarekao je tom prilikom Žudičeli.

Otvoreno prvenstvo Francuske, koje je Šarapova osvajala dva puta, 2012. i 2014. godine, počinje 28. maja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, WTA


Komentari: 1

 
Srboljub Zaric May 17, 2017 Odgovori

Shame on France!

Komentari