24/07/17 - 08:15h

WTA: Mali padovi naših devojaka, uz veliki skok Natalije Kostić

 


Na najnovijoj WTA rang listi, najbolje plasirana srpska teniserka Jelena Janković zadržla je 70. poziciju.


Ivana Jorovic

Blagi pad zabeležile su drugi, treći i četvrti reket Srbije. Aleksandra Krunić je nazadovala za tri mesta pa je sada 96, Ivana Jorović se 172. pomerila na 176. mesto, dok je Nina Stojanović sa 177. skliznula na 179.

Veliki skok ostvarila je Natalija Kostić, sa 560. na 445. mesto, jer se plasirala u četvrtfinale turnira u kazahstanskoj Astani, gde ju je savladala Nemica koja je 342. na VTA listi, Vivijan Hajsen sa 6:4, 6:3, dok je Olga Danilović sa 512. skliznula na 516. poziciju.

Na samom vrhu nije bilo većih pomeranja – Karolina Pliškova uživa u drugoj nedelji na mestu broj jedan, a prate je Simona Halep i Anđelik Kerber. Šampionka Vimbldona, Garbinje Muguruza, napredovala je za još jedno mesto pa je sada četvrta na svetu, na uštrb Džoane Konte, koja je skliznula na sedmo mesto.

Ujedno je Karolina Voznijacki napredovala na šesto, a Elina Svitolina na peto, dakle, napredovale su za po jednu poziciju. U top 10 su još Svetlana Kuznjecova, Venus Vilijams i Agnješka Radvanjska, kao i na prethodnoj rang listi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivana Jorović, Jelena Janković, Natalija Kostić, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari