10/02/14 - 16:30h

WTA lista: Srpske teniserke bez promena

 


Protekle nedelje nije bilo većih WTA turnira, a najbolje igračice sveta takmičile su se u Fed kupu ili odmarale. Upravo zbog toga nije bilo ni velikih promena na WTA listi, pa su vodeće srpske teniserke na istim pozicijama kao i prošle nedelje.

Aleksandra Krunic i Jelena Jankovic

Aleksandra Krunic i Jelena Jankovic

Serena Vilijams je ubedljivo prva na WTA listi, prate je Viktorija Azarenka, Na Li, Agnješka Radvanjska, Marija Šarapova i Petra Kvitova. Sara Erani je na sedmoj poziciji, Jelena Janković na osmoj, a Anželik Kerber i Simona Halep su deveta i deseta na WTA listi.

Ana Ivanović je i dalje 12. na rang listi, a Bojana Jovanovski i ove nedelje zauzima 41. mesto na svetu.

Vesna Dolonc je i posle dva poraza u Fed kupu ostala na 117. mestu, a Jovana Jakšić napredovala je za tri mesta i sada je 146. teniserka sveta. Aleksandra Krunić ostvarila je pomak od jedne pozicije i nalazi se na 151. mestu rang liste.

Na listi najboljih dubl igračica, Jelena Janković i dalje zauzima 22. mesto, Aleksandra Krunić 89., a Teodora Mirčić 142. poziciju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari