24/10/16 - 11:45h

WTA lista: Srbija nema predstavnika u TOP 50

 


Na najnovijoj WTA listi Srbija nema predstavnika u TOP 50. Jelena Janković i Ana Ivanović zabeležile su novi pad na listi, dok su svoj plasman na lestvici popravile Ivana Jorović i Nina Stojanović.


Fed kup tim Srbije

Fed kup tim Srbije

U svetu ženskog tenisa Srbija polako gubi svoju ulogu. To pokazuje i najnovija rang lista na kojoj su sve srpske teniserke plasirane posle 50. mesta.

Najbolja od njih je i dalje Jelena Janković koja je sa 47. dospela na 56. mesto ove liste. Sledi je Ana Ivanović koja je zabeležila novi pad od tri mesta i našla se na 64. poziciji WTA liste.

Za razliku od nekada dve najbolje teniserke sveta, mlade nade srpskog tenisa Ivana Jorović i Nina Stojanović zabeležile su napredak na listi. Jorovićeva je popravila plasman za četiri mesta i sada je 134. reket sveta, dok je godinu dana starija Nina uz skok od šest mesta došla na 173. poziciju.

Aleksandra Krunić je zadržala 147. mesto u singlu, odnosno 46. u dublu.

Kada su u sam vrh ženskog tenisa, tu promena nije bilo. Najbolja teniserka je Anželik Kerber sa 9.000 poena, a druga Serena Vilijams sa zaostatkom od 950 bodova. Slede ih A. Radvanjska, Halep, Pliškova, Muguruza, Kejs, Cibulkova, Kuznjecova i Konta.

Najveći napredak u TOP 50 napravila je Monika Nikolešku koja je sa 51. dospela na 37. mesto ovosedmične liste.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Ana Ivanović, Jelena Janković, Teniserke, WTA Rang Lista


Komentari