03/02/14 - 13:34h

WTA lista: Jelena osma, Ana dvanaesta

 


Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su prošlonedeljne pozicije na WTA listi, isto kao i Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Promena nije bilo ni u top 10 WTA liste, pa je vodeća teniserka sveta i dalje Amerikanka Serena Vilijams. Iza nje je Viktorija Azarenka, a prate je Na Li, Agnješka Radvanska i Marija Šarapova. Šesta na planeti je Petra Kvitova iz Češke, a sedma Italijanka Sara Erani.

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković i ove nedelje je osma igračica planete. Ana Ivanović zadržala je 12. poziciju, Bojana Jovanovski 41., a Vesna Dolonc je i na ovonedeljnoj WTA listi 117. na svetu.

Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić napredovale su za po jedno mesto i sada su 149. i 152. na WTA listi. Doroteja Erić je 226. na svetu, a Teodora Mirčić 325. igračica planete.

Najbolja u dublu je Jelena Janković, koja je na 22. poziciji, a za njom su Aleksandra Krunić (89.), Teodora Mirčić (142.) i Vesna Dolonc (148.).

Kako naši teniseri ove nedelje stoje na ATP listi, možete pogledati ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari