04/04/16 - 12:56h

WTA lista: Jelena napredovala, pad Ane, Bojana ispala iz TOP 100

 


Srpska teniserka Jelena Janković popravila je plasman za tri pozicije na najnovijoj WTA rang listi, a Ana Ivanović i Bojana Jovanovski nazadovale su u odnosu na prethodnu listu.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

U TOP 10 WTA liste bilo je mnogo promena. Prva teniserka sveta je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, a na drugoj i trećoj poziciji nalaze se Anželik Kerber i Agnješka Radvanska koje su zamenile mesta. Na četvrtoj poziciji ostala je Španjolka Garbinje Muguruza, a osvajačica turnira u Majamiju, Viktorija Azarenka skočila je sa osmog na peto mesto rang liste. Šesta je Simona Halep, koja je nazadovala za jedno mesto, a na sedmoj poziciji i ove nedelje nalazi se Petra Kvitova. Italijanka Roberta Vinči je napredovala za jedan stepenik, pa je sada osma teniserka planete, deveta je Marija Šarapova koja je trenutno pod suspenzijom, a top 10 zatvara Belinda Benčić koja je na toj poziciji bila i prethodne nedelje.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović pokvarila je plasman za dva mesta i ove nedelje je 19. igračica sveta, a Jelena Janković se nalazi na 23. poziciji posle skoka od tri mesta.

Treći reket Srbije Bojana Jovanovski ispala je iz top 100 i ove nedelje je 102. teniserka planete, a Aleksandra Krunić je popravila plasman za jedno mesto i nalazi se na 125. pozicji rang liste.

Ivana Jorović skočila je za čak 28 mesta i na korak je od ulaska u top 150. – ove nedelje je 151. igračica planete.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ivana Jorović, Jelena Janković, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari