19/10/15 - 12:03h

WTA lista: Jelena i Boka napredovale, Ana i dalje van Top 10

 


Srpska tensierka Jelena Janković trijumfom u Hong Kongu napredovala je za dve pozicije na ovonedeljnoj WTA listi, a veliki napredak nakon par dobrih turnira zabeležila je i Bojana Jovanovski. Najbolje rangirana Srpkinja i dalje je Ana Ivanović, koja i ove nedelje zauzima 12. poziciju na WTA listi.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Ana Ivanović i ove nedelje nalazi se van top 10 igračica planete, tačnije i dalje je 12. na svetu sa 3.145 poena. Nakon dobrih ihara u Kini Jelena Janković je napredovala za dva nesta i sada je 22. teniserka planete sa sa 2.345 bodova.

Najveći napredak od naših teniserki zabeležila je Bojana Jovanovski koja je nakon polufinala Tjanđina napredovala za čak 14 pozicija i sada je 76. sa 785 poena, dok se u najboljih 100 nalazi i Aleksadnra Krunić, koja je takođe napredovala, za pet mesta i sada zauzima 94. poziciju sa 659 bodova.

Najveća promena u prvih 10 je napredak finalistkinje Hong Konga, Nemice, Anđelike Kerber, koja je sa 9. pozicije dospela na 7. mesto.

Najbolja na svetu je i dalje Serena Vilijams sa 11.285 bodova, ispred Rumunke Simone Halep sa 6.580 i trećeplasirane Ruskinje Marije Šarapove koja ima 4.691 bod. Prvih deset teniserki još čine Garbinje Muguruza, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska, Flavija Peneta, Lusija Šafaržova i Timea Baščinski.

Pogledajte kako izgleda ovonedeljna WTA lista:

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Flavija Peneta, Jelena Janković, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Rang Lista, Serena Vilijams, Teniserke, Timea Baščinski, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari