08/02/16 - 12:02h

WTA lista: Jelena i Ana zadržale pozicije, Bojana napredovala

 


Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su prošlonedeljne pozicije na WTA listi, a Bojana Jovanovski ostvarila je napredak.

AP photo

Bojana Jovanovski i Ana Ivanovic

U TOP 10 nije bilo promena, pa je tako Amerikanka Serena Vilijams i ove nedelje na prvom mestu, a iza nje Nemica Anželik Kerber, Simona Halep iz Rumunije, Poljakinja Agnješka Radvanska, zatim Garbinje Muguruza iz Španije, Marija Šarapova iz Rusije, Italijanka Flavija Peneta, Karla Suarez Navaro iz Španije i dve Čehinje, Petra Kvitova i Lusi Safarova.

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su prošlonedeljne pozicije, pa je Jelena 19. na WTA listi, a Ana odmah iza nje, na 20. poziciji.

Treći reket Srbije, Bojana Jovanovski, napredovala je za jedno mesto i sada je 86. teniserka sveta. Aleksandra Krunić je takođe ostvarila napredak od jedne pozicije i trenutno je 120. igračica planete.

Ivana Jorović je ostala na 174. mestu, a Jovana Jakšić je nazadovala za jednu poziciju i sada je na 183. mestu na rang listi.

Što se tiče dubla, Jelena Janković je ostala na 73. mestu, a Aleks Krunić je ostvarila napredak i sada je 90. na svetu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ivana Jorović, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari