20/04/15 - 14:47h

WTA lista: Bez velikih promena

 


Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je šestu poziciju na najnovijoj WTA listi, a Jelena Janković je i ove nedelje 18. teniserka sveta. Promena nije bilo ni u top 10.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Na ubedljivo prvoj poziciji nalazi se Amerikanka Serena Vilijams, a prate je Ruskinja Marija Šarapova, Simona Halep iz Rumunije, češka teniserka Petra Kvitova i Dankinja Karolina Voznjacki. Ana Ivanović se nalazi na šestoj poziciji, a iza nje Kanađanka Eženi Bušar, Ekatarina Makarova iz Rusije, Poljakinja Agnješka Radvanska i Karla Suarez Navaro iz Španije.

Što se tiče ostalih srpskih teniserki, Bojana Jovanovski je pala za jedno mesto i sada je 63. teniserka sveta, Aleksandra Krunić je zadržala 77. poziciju. Jovana Jakšić je uz napredak od tri mesta ove nedelje 216. igračica planete, a Vesna Dolonc je sa 242. nazadovala na 243. mesto.

Najbolje srpske teniserke u dublu, inače nepobedive kada su u pitanju dubl mečevi u Fed kupu, Jelena Janković i Aleksandra Krunić zadržale su prošlonedeljne pozicije. Jelena je na mestu broj 55, a Aleksandra je 103. na listi najboljih dubl igračica.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari