20/06/15 - 19:27h

WTA Istburn (kvalifikacije): Bojana poražena na startu

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu kvalifikacija za WTA turnir u Istburnu! Bolja od naše igračice bila je Hrvatica Ajla Tomljanović rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7), 6:1, nakon samo ejdnog sata i 4 minuta tenisa. Teniserka iz Hrvatske će se u poslednjem kolu kvalifikacija sastati sa Irinom Falkoni.

B. Jovanovski61
A. Tomljanović76
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

U prvom setu teniserke su odlično servirale, a jedinih problema pri servisu imala je Ajla Tomljanović u četvrtom gemu kada je dozvolila Srpkinji tri brejk prilike, ali Bojana nije uspela da iskoristi ni ejdnu, te je tensierka iz Hrvatske sačuvala svoj servis. U nastavku se ništa nije menjalo, pa je ponedicu prvog dela morao odlučiti “trinaesti gem”. U taj-brejku Srpkinja dolazi do 3:1, ali onda Ajla preokreće rezultat na 3:5, a potom se Boka vratila i došla do izejdnačenja – 5:5. U daljem toku Hrvatica dolazi do set lopte, pa Bojana uzvraća i preokretom ona dolazi do prilike da osvoji set, ali kada ni ona nije uspela da prelomi prvi deo u svoju korsit, Tomljanović drugu set loptu ne propušta i dolazi do 9:7, za konačnih 7:6.

Ovakvo osvajanje prvog seta dalo je krila Hrvatici, a očigledno negativno uticalo na Bojanu. Kao da je samo Ajla Tomljanović bila na terenu u drugom delu meča. Teniserka iz Hrvatske je posle sigurnih servisa na startu sa obe strane, dva puta oduzela servis našoj igračici, u četvrtom i šestom gemu, te definitivno prelomila meč u svoju korist za konačnih 6:1 u drugom setu.

Teniserka iz Hrvatske će se u poslednjem kolu kvalifikacija sastati sa Irinom Falkoni.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari