01/07/17 - 16:11h

WTA Istborn: Pliškova slavila u finalu

 


Pobednica WTA turnira u Istbornu je Čehinja Karolina Pliškova, koja je u finalu savladala Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:4, 6:4, nakon jednog sata i 22 minuta igre.


zimbio.com

Treća teniserka sveta je osvojila treću titulu u 2017. godini, ujedno se iskupivši za prošlogodišnji poraz u finalu Istborna od Dominike Cibulkove. Čehinji je ovo najvrednija titula na travnatoj podlozi.

Pliškova je tako postala prvi Čehinja koja je trijumfovala na ovom turniru još od Jane Novotne koja je bila najbolja 1998. godine.

Finalistkinje je razdvojio po jedan brejk u oba seta – Pliškova je u petom gemu napravila brejk i povela sa 3:2, a tu prednost je lako sačuvala zahvaljujući sjajnim servisima.

Drugi set je odlučen u šestom gemu, kada je Voznijacki uspela da izvrši pritisak na protivnički servis, ali je propustila četiri brejk lopte, pa je Pliškova nakon sedam izjednačenja ipak uspela da sačuva servis. Kazna je usledila u devetom gemu, kada je Čejinja napravila drugi brejk i sigurnim servisima okončala borbu, osvojivši prvu titulu u Istbornu u trećem nastupu na ovom turniru.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Istbornu, Karolina Pliškova, Karolina Voznjacki, Vesti


Komentari