31/10/16 - 11:17h

WTA: Bez Srpkinja u top 50!

 


Jelena Janković je zadržala prošlonedeljni status, dok je Ana Ivanović ponovo nazadovala. Veliki skok zabeležila je Nina Stojanović.


Jelena Jankovic

Jelena Jankovic


Jelena Janković ima isti broj poena kao i prošle nedelje – 1 100, što je dovoljn tek za 56. mesto na WTA rang listi. Još uvek drugi reket naše zemlje, Ana Ivanović, ima 938 bodova, pa je sada 65. na svetu. Podsetimo, ona je ranije završila sezonu kako bi spremna dočekala sledeću.

Veliki napredak od čak 30 pozicija naravila je Nina Stojanović, koja je sada na 143. mestu. Ivana Jorović je i dalje 134, Aleksandra Krunić 147.

Na vrhu je i dalje Angelika Kerber, ispred Serene Vilijams i Agnješke Radvanske, četvrta je Simona Halep, dok je Dominika Cibulkova posle titule za završnom turniru u Singapuru sada na petoj poziciji.

Završnim turniru u Singapuru praktično je i završena sezona kod dama, sezona u kojoj je na opšte iznenađenje dominirala Anđelika Kerber. Posle dugo vremena, skinula je do ove godine neprikosnovenu Serenu Vilijams sa trona, i u 28. godini postala svetski broj jedan. Ona je prva Nemica kojoj je to pošlo za rukom u ovom milenijumu. Osvojila je Australijan open i US open, a u Singapuru je zaustavljena u finalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, WTA Rang Lista


Komentari