02/07/15 - 09:37h

Vimbldon EX Yu: Marinova pobeda i dublovi

 


Od tenisera i teniserki sa ovih prostora na Vimbldonu je u singl konkurenciji juče igrao samo Marin Čilić i zabeležio je pobedu, dok su svoje dubl nastupe imali Damir Džumhur, Andreja Klepac, Katarina Srebotnik i Ajla Tomljanović.

Marin Vimbldon 2015

Marin Čilić je u drugom kolu trećeg Gren slema sezone za protivnika imao Litvanca Ričardsa Berankisa i odigrao je sve, samo ne jedan lak i rutinski meč. Teniser iz Litvanije bio je tvrd orah, nije se predavao, a Marinova pobeda tek nakon pet setova to pokazuje – 6:3, 4:6, 7:6 (8:6), 4:6, 7:5. Svaki od setova rešio je jedan napravljeni brejk, sa jedne ili druge strane, osim drugog dela igre kada je pobednik dobijen nakon taj-brejka. Iskustvo tenisera iz Hrvatske došlo je do izrašaja u poslednjem setu, kada je u dvanaestom gemu iskorisio brejk, a ujdeno i meč loptu, postavvši konačnih 3:2. Marinov naredni protivnik biće sjajni server, Džon Izner.

Od ostalih igrača i igračica sa ovih prostora bilo je takmičara samo u drubl konkurenciji. Damir Džumhur i Aljaž Bedene poraženi su u prvom kolu dublova od para iz Sjedinjenih Američkih Država Džonson/Kveri rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3. Amerikanci su bili iskusniji i bolji serveri u ovom meču, što su i potvrdili pobedom.

Teniserke iz Slovenije bile su polovične u jučerašnjim mečevima. Katarina Srebitnik je zabeležila pobedu, dok je Andreja Klepac eliminisana. Katarina Srebotnik i Karolin Garsija eliminisale su par Smitkova/Ksu rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:2, dok su Andreja Klepac i Jans-Ignacik pretrpele poraz od Frančeske Skijavone i Kimiko Date Krum sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Protivnice Katarine i Karoline u sledećem meču biće pobednice meča Brengl/Maria – Grenefeld/Vandevege.

Hrvatica, Ajla Tomljanović i Jarmila Gajdošova iz Australije prošle su u drugo kolo dublova, eliminisavši par Čan/Ženg sa 2:1 po setovima 2:6, 6:4, 6:2. Njihove naredne prtivnice biće pobednice mečeva Lepčenko/Mekhejl – Aruabarena/Begu.

Današnji dan biće bogatiji teniserima i teniserkama sa ovih prostora.

Slovenija

Blaž Kavčič – Žil Simon (drugi meč na terenu broj 2)

Hrvatska

Borna Ćorić – Andreas Sepi (drugi meč na terenu broj 7)
Ivo Karlović – Aleksandar Dolgopolov (četvrti meč na terenu broj 18)

Mirjana Lučić-Baroni – Garbinje Muguruza (prvi meč na terenu broj 7)
Ajla Tomljanović – Agnješka Radvanjska (drugi meč na terenu broj 2)

M. Draganja/H. Kontinen – L. Hjuit/T. Kokinakis (prvi meč na terenu broj 14)
I. Dodig/M. Melo – L. Majer/D. Švarcman (drugi meč na terenu broj 9)
M. Pavić/M. Venus – S. Hiraldo/Ž. Sousa (drugi meč na terenu broj 19)
A. Konjuh/D. Jurak – R. Kops-Džons/A. Spirs (još nije raspoređen)

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bosna i Hercegovina, Damir Džumhur, Grend Slem, Hrvatska, Katarina Srebotnik, Marin Čilić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari