13/02/17 - 15:40h

Viktorov het trik u Ekvadoru!

 


Teniser iz Dominikanske Republike Viktor Estrelja Burgos po treći put uzastopno slavio na turniru iz ATP serije 250 u Ekvadoru.


Zimbio

Estrelja Burgos je u finalnom duelu savladao Italijana Paola Lorencija nakon velike borbe, koja je trajala dva časa i 37 minuta, rezultatom 2:1, po setovima 6:7(2), 7:5, 7:6(6).

Osvajanje tri titule ovde je veliki uspeh za mene. Recept za to ću vam otkriti kada odem u penziju rekao je kroz smeh Dominikanac, i dodao:

Sigurno ću se vratiti i sledeće godine. Igraću u Kitu sve dok ne batalim tenis.

Pobedom nad Lorencijem, Burgos je stavio krunu na sjajnu nedelju u Ekvadoru. Sigurno neće zaboraviti ni meč osmine finala kada je protiv Iva Karlovića spasio tri meč lopte u taj-brejku trećeg seta.

Dominikanski teniser je jedini igrač u istoriji ATP Vorld tura koji je osvojio najmanje tri titule na jednom turniru i nigde drugde. 2015. je u preslikanom meču dobio Felisijana Lopeza, a prošle godine je na istom mestu trijumfovao protiv Tomasa Belučija.

Bez ikakve sumnje, ovogodišnje finale je bilo najteže. Paolo ne poklanja ništa jer je veliki boracrekao je Estrela Burgos.

U Ekvadoru je Burgos zaradio 250 poena, koji su mu omogućili skok od čak 63 mesta ( sada je 93. na ATP listi) – i ček na 85.945 dolara.

Volim da igram ovde i siguran sam da ću se vratiti i sledeće godine. Zahvalan sam publici koja me je tokom cele nedelje podržavala. Jako mi je važno što sam ovde igrao finalerekao je Lorenci.

Na turniru u Ekvadoru, u dublu je trijumfovao par Karetani/Osvald, koji je bio bolji od Peralta i Sebaljosa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP 250, Turniri, Vesti


Komentari