11/03/17 - 19:00h

Vavrinka: Veže li nekoliko pobeda, Novak će biti pun samopouzdanja!

 


Švajcarski teniser Stanislav Vavrinka je mišljenja da će Novak podići samopouzdanje ukoliko zaređa sa pobedama u izuzetno jakoj konkurenciji svog dela žreba.


zimbio.com

Ko ima najveće šanse da stigne do titule u Indijan Velsu, teško je reći. Svoja razmišljanja na ovu temu sa novinarima je podelio treći teniser sveta, Stanislas Vavrinka.

Zaista je teško izdvojiti jednog favorita, posebno imajući u vidu da je Rodžer osvojio prvi gredn slem ove sezone, da se Rafa vraća, da je Endi osvojio titulu u Dubaiju, a da Novak ne igra baš toliko dobro kao u prethodnih nekoliko godina. Naravno, ukoliko Novak reši nekoliko mečeva u svoju korist, pogotovo uz ovakav žreb, on će steći veliko samopouzdanje – kazao je Švajcarac.

Vavrinka nije imao uspeha nakon igranja polufinala na Otvorenom prvenstvu Australije. Usledila je pauza, a povratak na teren krajem februara neslavno se završio – porazom na turniru u Dubaiju u prvom kolu od Damira Džumhura.

Svakog dana radim na svojoj igri. Zadovoljan sam prvim mesecom, igrao sam polufinala u Brizbejnu i Melburnu. Međutim, od tada sam imao problema sa kolenom, pa nisam mogao da igram kako treba u Dubaiju. Dobro sam trenirao u poslednje vreme – ako zadržim taj nivo, rezultati će doćizaključio je Stanislas.

U Indijan Velsu Vavrinka startuje protiv Italijana Paola Lorencija, koji je u prvom kolu dobio Hasea.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Novak Djoković, Stanislas Vavrinka, Vesti


Komentari