14/09/16 - 12:18h

Vajda o finalu, Novakovoj povredi, rezultatima…

 


Marjan Vajda, jedan od trenera Novaka Đokovića, dao je intervju švajcarskim dnevnim novinama Tages-Anzeiger nakon finala US Opena.


Foto: teraz.sk

Foto: teraz.sk

Šta je napravilo razliku u finalu?

Drugi set. Nažalost, Novak se slomio. Tada sam shvatio da će to biti veoma težak meč. Stan nije igrao dobro na početku, ali je od tada sve bolje pronalazio svoju igru. Na mnogo načina me je ovaj meč podsetio na finale u Parizu. Ponovo je Novak dobio prvi set, a onda je Stan preuzeo kontrolu. Odjednom je počeo da udara loptice neverovatne dužine, da pogađa linije… Osim toga, bolje je servirao.

Tokom meča Novak nije prestajao da maše ka svom ‘boksu’. Da li je bilo nekih problema?

Ne, jednostavno je želeo da se oslobodi pritiska. Osećao je pritisak, nije bio opušten na terenu. Nije osećao lopticu dobro, jednostavno nije bio njegov dan. Po prvi put nije bio 100% fizički spreman. Međutim, sve je išlo na njegovu ruku. Imao je odustajanje i dve predaje i imao je vremena da se oporavi.

Patrik Mekinro je rekao da je Novak tražeći dva medicinska tajm-auta prekršio pravila.

Trebalo je da vide njegovo stopalo! Prsti su mu krvarili, doktor mi je rekao da će mu skinuti nokte. Jedva da je mogao da hoda. Nije to uradio da bi varao – jednostavno mu je trebala pomoć. Na početku nije imao tih problema, dogodilo se jer je bilo toliko dugih razmena. Morao je mnogo da trči i to je uticalo na njegove prste.

Da li ste zadovoljni Novakovim rezultatima tokom leta?

Žalimo se jer nije igrao na tako visokom nivou, zar ne? I dalje je prvi na svetu. Osvojio je dva grend slema ove sezone. I iako mu pripreme nisu bile idealne, stigao je do finala US Opena. Mislim da bi to trebalo da se ceni.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Vesti


Komentari