12/10/16 - 15:28h

Troicki dotukao Nadala: Španac propušta ostatak sezone?!

 


Viktor Troicki je ostvario jednu od najvećih pobeda karijere protiv Rafaela Nadala u 2. kolu Mastersa u Šangaju, bacio slavnog Španca u očaj i naterao ga da razlisli o propuštanju ostatka sezone!


zimbio.com

zimbio.com


Fantastičnom igrom, Viktor Troicki je savladao Nadala sa 6:3, 7:6 (3).

Nije španski as odigrao loše koliko je Viktor bio dobar u ovom meču. Nije dopustio favoritu nijednu brejk loptu, odigrao je veoma kvalitetno u polju, služio ga je servis, a naročito forhend, udarac koji je bio na vrhunskom nivou čitavim tokom duela.

Zaslužio je Srbin da ostvari prvu pobedu u šestom duelu sa Nadalom, a u trećoj rundi očekuje još jedan Španac – Roberto Bautista Agut ,koji je pobedio Tejlora Frica sa 6:4, 6:4. Bio je ovo 67. meč Troickog protiv nekog od Top10 igrača i njegova osma pobeda.

S druge strane, Rafa je primio još jedan težak udarac ove godine.

Za mene je sezona praktično završena, prihvatam to. Ne mogu u ovom trenutku da kažem šta ću raditi sledećeg meseca. Još uvek nisam siguran kako će izgledati moj kalendar – rekao je Nadal, nagovestivši da možda više neće igrati u 2016. godini.

Nisam u potpunosti siguran šta moram da uradim kako bih bio na 100% pred početak sledeće sezone. Moram ponovo da počnem da pravim štetu forhendom. Nekada je rešenje trening. Možda je sada prilika da stanem i posvetim se treningu. Moraću da razgovaram sa svojim timom i sa stricem – dodao je Rafael.

Da li su ove reči izgovorene u afektu nakon razočaravajućeg poraza, ili Nadala zaista više nećemo gledati u 2016. godini?

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Šangaju, Rafael Nadal, Vesti, Viktor Troicki


Komentari