06/10/16 - 14:40h

Tokio: Monfis furiozno do ćetvrtfinala

 


Poznati su svi četvrtfinalni parovi ATP turnira u Tokiju.


zimbio.com

zimbio.com


U francuskom okršaju osmine finala u Tokiju, Gael Monfis je ostvario tek drugu pobedu nad Žilom Simonom – 6:1, 6:4, prekinuvši tako crni niz od četiri uzastopna poraza protiv svog zemljaka i dobrog prijatelja.

Monfis, koji je postavljen za drugog nosioca, u četvrtfinalu igra protiv hrvatskog veterana Ive Karlovića. “Div sa šalate” je do osam najboljih stigao preko Janka Tipsarevića, pobedom u dva taj-brejka, pa će imati priliku da se osveti Francuzu za letošnji poraz u finalu Vašingtona.

Nije bilo tako jednostavno za Gaela u drugom setu, pošto je pri jednom istrčavanju na mrežu povredio članak pri vođstvu Simona od 4:1. Delovalo je opasnije nego što je zapravo bilo, kada je Monfis hramljući došao do klupe i zatražio medicinski tajm-aut.

Želeo sam da proverim da li treba da bandažiram članak, ali se ispostavilo da nema potrebe – rekao je osmi teniser sveta nakon meča.

Nakon toga, Mofis je zaigrao kao u prvom setu, osvojio pet gomova u nizu i završio posao lakše nego što se očekivalo.

Nik Kirjos je do četvrtfinala došao bez borbe, jer je iskusni Čeh Radek Štjepanek predao pre starta meča. Žil Miler je nakon Berdiha savladao i Markosa Bagdatisa sa 6:3, 6:4.

TOKIO, 1/4 FINALE

Monfis – Karlović
Kirjos – Miler
Čilić – Monako
Sousa – Gofan

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Tokiju, Vesti


Komentari