12/08/13 - 11:38h

U Kanadi titule za Jelenu, Rafu i Serenu!

 


Novak Đoković nije uspeo da dođe do rekordne treće uzastopne titule u Montrealu. Njega je u polufinalu zaustavio upravo kasnije pobednik na ovom turniru Rafael Nadal. U konkurenciji devojaka Jelena Janković je bila fantastična u dublu sa Katarinom Srebotnik, a njih dve su posle velike borbe u finalu obezbedile sebi titulu!

Katarina Srebotnik i Jelena Jankovic

Katarina Srebotnik i Jelena Jankovic

Rafael Nadal je posle pauze pokazao izuzetnu igru i spremnost na Mastersu u Montrealu. Upravo je Rafa sprečio Novaka u nameri da dođe do svoje treće uzastopne titule u Kanadi. Nadal je u finalu bio bolji od domaćeg tenisera Miloša Raonića koji je napokon pokazao da će u budućnosti biti jedan od tenisera u samom vrhu ATP rang liste. Ipak, još uvek nije Raonić na nivou najboljih na svetu, pa je Španac u finalu imao lak posao- 6:2, 6:2. Trijumf na ovom turniru i osvojeni bodovi su Nadala doveli na treće mesto ATP rang liste.

Na Mastersu u Torontu gde su se nadigravale teniserke, nekako očekivano, do svoje nove titule došla je Serena Vilijams. Kao i na nekim drugim turnirima gde se igra na tvrdoj podlozi, Serena se prošetala do finala i u istom pokazala da je izuzetno teško pobediti je. Ovog puta “žrtva” je bila Sorana Kirstea (upravo je Kirstea u singlu iz daljeg takmičanja izbacila Jelenu Janković), a rezultat je bio 6:2, 6:2.

Sorana Kirstea i Serena Vilijams

Sorana Kirstea i Serena Vilijams

I Srbija je mogla da se raduje tituli ovog vikenda. Jelena Janković je u paru sa Katarinom Srebotnik uspela da dođe do titule. Njih dve su u finalu bile bolje od Ana- Lene Gronefeld i Kvete Peške posle velike borbe u tri seta rezultatom 5:7, 6:2, 10:6.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Jelena Janković, Katarina Srebotnik, Masters, Masters u Montrealu, Miloš Raonić, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Serena Vilijams, Sorana Kirstea, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari