15/09/16 - 10:36h

Tipsarević okupio zvezde i održao javni čas tenisa u Beogradu (Foto)

 


Kao što je i najavio, Janko Tipsarević je u našem glavnom gradu održao javni čas tenisa za najmlađe.


janko cas

Janko Tipsarević je teniser koji se u svakom trenutku, kada mu mogućnosti dozvole, rado odaziva svim akcijama na popularizaciji belog sporta, a posebno je privržen edukaciji dece.

U sredu u Beogradu, na platou ispred TC Ušće (od 17:00 do 19:00 časova), Janko je ponovo bio sa najmlađima, kojima je pokazao osnovne udarce u tenisu, popričao o najzanimljivijim detaljima prebogate karijere, odgovarao na pitanja znatiželjnih…

janko viktor

Kako je naveo, na ideju da se organizuje javni cas za decu, došao je baš u Njujorku.

Tamo se organizuju slična druženja za decu. Ne sećam se da li se to ikad desilo kod nas, da najmlađi imaju priliku da igraju sa svojim idolima . Na sreću saznao sam da su moje kolege i koleginice u Beogradu i evo nas. Želimo da nastavimo tradiciju dobrih igraca, a jedini način je da mnogo dece igra tenis i da ovaj sport bude dostupan deci. To je i politika moje teniske akademije – rekao je Tipsarević.

nasi i deca

Proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Srbije i njegova teniska Akademija, organizovali su manifestaciju – javni teniski čas za decu, pod nazivom “Naša misija – radost dečije igre”.

Akciju su podržali i u njoj učestvovali i Jankove kolege iz reprezentacije (Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski, selektor Bogdan Obradović…), kao i mlade snage srpskog tenisa, među kojima i najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović.

zvezde

A deca? Oni su uživali u trenucima provedenim sa istinskim asom, sa sportistom koji je ostavio dubok trag u srpskom tenisu, ispisao zlatnim slovima najuspešniji period igrajući za reprezentaciju i za svoju zemlju na turnirima širom planete.

janko poducava

Foto: TSS

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari