07/05/17 - 12:20h

TENISKE NADE (u14, u16): Srpski teniseri odlični u Ulcinju i Zenici

 


Sa Tennis Europe takmičenja u Ulcinju i Zenici srpski teniseri ne donose trofeje, ali su ostvarili više nego odlične rezultate – četiri finala i pet polufinala.


Fatma Idrizovic

Ulcinj, u14

Najbolji rezultat u Ulcinju ostvarila je Fatma Idrizović, koja je igrala finale u singlu. Bila je postavljena za prvu nositeljku, ali je u borbi za trofej bolja od nje bila Japanka Kijoka Kubo, koja je u finale stigla iz kvalifikacija – 6:1, 6:2.

U polufinalu su igrale još dve srpske teniserke, Nevena Kolarević (13) i Mia Marjanović (13).

Fatma je dobar rezultat ostvarila i u dublu, gde su ona i njena partnerka Aleksandra Simeva iz Makedonije zaustavljene na korak od finala.

Polufinale dublova, ali u muškoj konkurenciji, igrao je i Nikola Zekić (12) sa Lunom Obrulom iz Slovenije.

Zenica, u16

Dimitrije Zubac (14) bio je finalista turnira u Zenici. Drugi nosilac izgubio je u borbi za trofej od kvalifikanta Luke Djurdjevića iz Bosne i Hercegovine – 6:3, 6:1. Od istog tenisera, ali u polufinalu, poražen je i peti nosilac, naš teniser Nikola Jevtić – 6:4, 6:4.

Naši teniseri igrali su i u finalima dublova u obe konkurencije. Luka Stefanović i Maj Tomac iz Slovenije bili su prvi nosioci, a u borbi za titulu nadigrali su ih domaći teniseri Luka Đurđević i Fedor Popović.

Anđela Lopičić i Mađarica Paloma Keresteš bile su postavljene za druge favorite, a u finalu su ih porazile prve nositeljke, Veronika Bašak iz Poljske i Katarina Trivić iz Bosne i Hercegovine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Dimitrije Zubac, Fatma Idrizović, Luka Stefanović, Mia Marjanović, Nevena Kolarević, Nikola Jevtić, Nikola Zekić, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari