22/10/16 - 18:32h

Stokholm: Del Potro u ATP finalu posle skoro tri godine!

 


Prvi finalista ATP turnira u Stokholmu je Huan Martin del Potro.


zimbio.com

zimbio.com


Pobedom nad Grigorom Dimitrovim 7:5, 6:4, Huan Martin del Potro se plasirao u svoje prvo ATP finale još od januara 2014. godine.

Argentinac je savladao Bugarina zahvaljujući boljem servisu i ubitačnijem forhendu, a za titulu će se boriti protiv Amerikanca Džeka Soka, koji je u drugom polufinalu posle preokreta savlaao nemačkog tinejdžera Aleksandera Zvereva sa 2:1, po setovima 6:7(4), 7:6(4), 6:4.

Del Potro je svoje poslednje ATP finale igrao pre skoro tri godine u Sindeju, kada je savladao domaću uzdanicu Bernarda Tomića.

Dugajlija iz Tandila je u glavni žreb zakmičenja u Stokholmu dospeo zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora, a do završne predstave stigao je pobedivši Džona Iznera, Nikolasa Almagra, Iva Karlovića i Grigora Dimitrova. Koliko je bio impresivan do polufinala u švedskoj prestonici, govori i činjenica da do te faze nijednom nije izgubio svoj servis (30/30).

Taj niz je prekinuo Bugarin Dimitrov, ali nije uspeo da ugrozi pobedu jednog od četiri kandidata za nagradu “povratnik godine”.

Delovalo je da će njegov rival u borbi za trofej biti Aleksander Zverev, pošto je mladi Nemac dobio prvi set protiv Soka i izgledao opasnije u drugom, ali mu Amerikanac nije dozvolio brejk, a potom i uzvratio u 13. gemu druge deonice. 26-godišnji Sok će se boriti za drugu ATP titulu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Štokholmu, Huan Martin Del Potro, Vesti


Komentari