22/11/16 - 17:53h

Stadion Luis Armstrong otišao u istoriju…

 


Čuveni stadion Luis Armstrong više ne postoji…


stadion-luis-armstrong-srusen

Kao što je i najvaljivano tokom poslednjeg grend slema sezone, srušan je čuveni teniski stadion Luis Armstrong, na kojem su pisane neke od najlepših stranica istorije Ju Es opena.

Njega će 2018. godine zameniti novi stadion sa pokretnim krovom, tako da neće više biti odlaganja zbog kiše i čuvenog nadletanja aviona tokom meča.

Tokom skoro 40 godina, na ovom stadionu je u okviru Ju Es opena odigrano oko 2 000 teniskih mečeva. Prvu pobedu ostvario je slavni Bjern Borg protiv Boba Hjuita (6:2, 6:0), 29. avgusta 1979. Poslednji igrači koji su izašli na ovo sportsko borilište bili su Felisijano Lopez i Mark Lopez protiv Boba i Majka Brajana. Španski tandem je pobedio sa 7:6, 4:6, 6:3.

– To što smo na ovom fenomenalnom satdionu upravo mi odigrali poslednji meč i u njemu iznenadili braću Brajan, najbolji dubl u istoriji, ovaj dan čini još posebnijim za nas – rekao je Felisijano, koji je nedavno priznao i da se španskom tenisu ne piše dobro.

Na stadionu Luis Armstrong mečevi poslednjeg grend slema sezone igrani su od kada je takmičenje sa Forest Hila, gde se igralo na travi, prebačeno na Flešing Medouz.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   US Open, Vesti


Komentari