27/07/15 - 10:00h

Srpski trio na turnirima naredne nedelje (Pregled nedelje+video)

 


Očekuje nas još jedna uzbudljiva nedelja kada je u pitanju beli sport. Šest turnira se igra po planu. Vrlo neverovatno, brzo je prošlo vreme, ali već smo u drugoj polovini sezone.

Tennis Ball

Najpre ćemo se osvrnuti na mečeve koji nas očekuju u muškoj konkurenciji, a zatim ćemo obratiti pažnju i na ženska takmičenja. Svakako ćemo se podsetiti i ko su osvajači ovih turnira u prethodnoj sezoni. Pa da počnemo!

U Hamburgu, u Nemačkoj igraće se naredne nedelje turnir na kome neće biti srpskih predstavnika. Prošle sezone su veliko finale ovog turnira igrali Španac David Ferer i Leonardo Majer, argentinski teniser. Pobednik je u finalu bio Argentinac, a za pobedu je odigrao ukupno 3 seta, pa je rezultat bio 2-1. Dosta Španaca igraće ove godine u Hamburgu, uključujući i Rafu Nadala. Videćemo da li će Rafa da napravi neki značajniji skorak na ovom turniru. Svakako je jedan od najopasnijih protivnika.

U Atlanti, u SAD-u se igra još jedan turnir u muškoj konkurenciji. Kao i obično: Ko igra u Americi? Amerikanci. Ovim želimo reći da najveći broj učesnika ovog turnira zapravo igra pod američkom zastavom. Nema Srba u Atlanti. Osvajač ovog turnira je u prethodne dve godine bio Džon Izner. Prošle sezone on je u finalu savladao Dudija Selu, izraelskog tenisera sa 2-0 po setovima.

U Gštadu, u Švajcarskoj se igra turnir na kome će učestvovati Dušan Lajović koji se sastaje sa Kalvinom Hemerijom, francuskim teniserom. Prošlogodišnji finalisti turnira bili su Argentinac Huan Monako i Španac Pablo Anduhar Alba. Španac je rešio finalni meč u svoju korist rezultatom 2-0.

Sada prelazimo na ženski deo turnira! Naredni turnir je Nančan u Kini. Tamo se Jelena Janković sastaje sa japanskom teniserkom Riko Savajanagi. Na ovom čalendžeru je prošle godine slavila Kineskinja Šuai Peng i to protiv zemljakinje Liu sa 2-1 u setovima.

U Azerbejdžanu ćemo u Bakuu gledati Bojanu Jovanovski. Ona će igrati sa Čehinjom Andreom Hlavačkovom. Protekle dve sezonu u Azerbejdžanu je trijumfovala Elina Svitolina, ukrajinska teniserka. Prošle godine je u finalu pobedila baš našu Bojanu Jovanovski. Bojana, više sreće ove godine!

U Florianopolisu, brazilskom gradu igraće se turnir ali bez srpskih učesnica. Klara Koukalova, češka teniserka je osvojila ovaj turnir prošle godine. Ona se za titulu borila protiv Garbinje Muguruze Blanko i tako nakon tri seta završivši meč u svoju korist sa 2-1.

Kao što vidimo, u raznim delovima sveta igraće se tenis naredne nedelje. A vi ne brinite! Informacije o tenisu idalje ćete dobijati od nas! A nije tako daleko ni poslednji grend slem sezone US Open, koga nestrpljivo, sigurni smo, iščekujete. A dotad, pratite ostale aktuelnosti iz teniske branše!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Atlanti, ATP u Gštadu, ATP u Hamburgu, Bojana Jovanovski, David Ferer, Dušan Lajović, Džon Izner, Elina Svitolina, Jelena Janković, Rafael Nadal, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari