27/05/13 - 18:49h

Srpske teniske nade: Titule za Jovanu Jakšić, Barbaru Bonić, Ivanu Jorović, Minu Marković i Ninu Marjanović

 


Protekla nedelja bila je sjajna za naše mlade teniserke. Titule je osvojilo čak njih pet, Jovana Jakšić, Barbara Bonić, Ivana Jorović i Mina Marković u singlu, kao i Nina Marjanović u dublu.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Devetnaestogodišnja Jovana Jakšić osvojila je turnir i ove nedelje. U pitanju je turnir u Tarakanu, Indonezija, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Naša teniserka je u finalu sa 6:3, 6:2 savladala Ting Li iz Kine. Ovo je njena peta titula ove godine, a treća na turniru od 25 hiljada dolara.

Barbara Bonić (20) osvojila je svoju prvu titulu ove godine. Naša teniserka slavila je u Šarm El Šeiku, na turniru koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Bonićeva je u finalu sa 6:3, 6:1 bila bolja od Anastasije Karčenko iz Ukrajine.

Ivana Jorović slavila je na turniru za juniore u Mađarskoj. Šesnaestogodišnjakinja koja je već bila na spisku selektora Fed kup reprezentacije Dejana Vraneša, porazila je u finalu prvog nosioca, domaću teniserku Anu Bondar, 6:3, 3:6, 6:1. U dublu je sa Fani Stolar iz Mađarske bila postavljena za prvog nosioca, a poražene su u četvrtfinalu od Barbore Miklove i Markete Vondrusove iz Češke, koje su kasnije osvojile turnir.

Mina Marković osvojila je ovogodišnji Montenegro Open, juniorski turnir u Crnoj Gori. Sedamnaestogodišnja Mina savladala je u finalu Viktoriju Kuzmovu iz Slovačke, sa 6:2, 7:6. Emilija Dančetović (15) zaustavljena je od Kuzmove u četvrtfinalu, Bojana Marinković je izgubila u drugom kolu, a Jovana Kenić, Milica Panić, Sofija Sabljarević, Nina Marjanović i Milica Novaković u prvoj rundi. Nina Marjanović (15) i Viktorija Kuzmova, finalistkinja u singlu, osvojile su ovaj turnir u konkurenciji dublova. Njih dve su u finalu porazile Jelenu Đordan iz Bosne i Miu Jurašić iz Hrvatske.
U muškoj konkurenciji nije bilo tako dobrih rezultata. U drugom kolu izgubili su Željko Milović, Luka Sučević i Dušan Vukičević, a u prvom Stefan Milićević, Luka Vitošević i Nebojša Milenković. U konkurenciji dublova najbolji rezultat zabeležili su Luka Sučević i Ognjen Šunjevarić koji su u polufinalu izgubili od hrvatske kombinacije Mitak / Popović.

Na juniorskom turniru u Italiji, A kategorije, igrali su Nikola Milojević, Laslo Đere i Nina Stojanović. Najbolji rezultat ostvario je Đere (17) koji je poražen u finalu. Od njega je bolji bio Aleksandar Zverev iz Nemačke, koji je našeg tenisera porazio u neizvesnom meču, sa 7:6, 5:7, 7:5. Nikola Milojević (17) predao je četvrtfinalni meč Giljermu Nunjezu iz Čilea. U dublu je Đere poražen u polufinalu, a Milojević u drugom kolu. Šesnaesogodišnja Nina bila je postavljena za osmog nosioca, ali je poražena već u drugom kolu. Od nje je bolja bila Viktorija Luškova iz Ukrajine, sa 6:4, 6:3. Stojanovićeva je upravo sa svojom protivnicom u singlu igrala dubl, a njih dve izgubile su u prvom kolu.

Dunja Stamenković (20) igrala je na turniru u Atini (10 hiljada dolara), gde je poražena u četvrtfinalu. Naša teniserka izgubila je od Pie Konig iz Austrije sa 0:6, 6:2, 6:4.

OSTALI REZULTATI:

Španija, VIC – 10 000 USD
1. kolo
Miki Janković – Hose Čeka-Kalvo 6:3, 4:6, 3:6

Italija, Kaserta – 25 000 USD
1. kolo
Natalija Kostić – Petra Krejsova 4:6, 2:6

Rumunija, Temišvar – 10 000 USD
1. kolo
Elizabeta Bauer – Patricija Lankranjan 3:6, 6:7
Dejana Radanović – Tereza Malikova 2:6, 2:6

Maroko, Kazablanka – 25 000 USD
1. kolo
Tamara Čurović – Jana Bučina 5:7, 2:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Ivana Jorović, Laslo Đere, Mina Marković, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Ognjen Šunjarević, Stefan Milićević, Vesti


Komentari