13/05/13 - 16:19h

Srpske teniske nade: Titula za Milojevića, Kačarevoj finale

 


Mladi teniseri Srbije imali su veoma uspešnu nedelju. Najbolji junior naše zemlje Nikola Milojević slavio je u Maroku, Marina Kačar je igrala finale u Grčkoj, a Aleksandra Krunić stigla je do polufinala na fjučersu u Trnavi.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Najbolji junior naše zemlje, Nikola Milojević osvojio je titulu na juniorskom ITF turniru prve kategorije u Maroku. Momak koji će za nešto više od mesec dana napuniti osamnaest godina ostvaruje više nego odlične rezultate u juniorskoj konkurenciji. U finalu ovog turnira savladao je svog vršnjaka, Haimea Ignacija Galeguilosa iz Čilea sa 6:3, 6:2. Milojević je bio prvi nosilac na turniru, pa mu je titula pripala bez mnogo iznenađenja. U ženskoj konkurenciji na ovom turniru našu zemlju su predstavljale Mina Marković (17) i Teodora Radosavljević (17). Teodora je ispala u drugom kolu, dok je Mina stigla do polufinala, gde je poražena od trećeg nosioca, Amerikanke Džoniz Renau. One su se oprobale i u dublu, a izgubile su već u drugom kolu.

Marina Kačar je ove nedelje nastupila na turniru u Grčkoj koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara. Dvadesetogodišnja teniserka naše zemlje igrala je u finalu, gde je, nažalost, poražena od Pei-Či Li, petog nosioca na turniru. Teniserka iz Kineskog Tajpeha slavila je u borbi za titulu sa 6:1, 7:5.

Aleksandra Krunić je igrala na turniru u Trnavi (75 000 dolara). Naša mlada teniserka i dugogodišnja uzdanica selektora srpskog Fed kup tima završila je takmičenje u Slovačkoj u polufinalu. Sa 7:6, 6:2 poražena je od iskusnije, i sedam godina starije Čehinje Barbore Zahlavove Stricove.

U Turskoj je održan fjučers koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara, a srpski teniser Marko Tepavac stigao je do četvrtfinala. Ovaj devetnaestogodišnjak prošao je uspešno dve runde, a onda izgubio sa 6:4, 6:2 od osmog nosioca, Britanca Toma Farkuharsona. Tepavac je učestvovao i u dublu, gde je takođe poražen u četvrtfinalu. On i Kanađanin Antoni Ričard izgubili su od drugih nosioca, nemačko- austrijske kombinacije koju čine Robin Kern i Maksimilijan Neuhrist.

Ne tako uspešan rezultat zabeležila je osamnaestogodišnja Katarina Ostojić koja je na turniru u Šarm El Šeiku stigla do druge runde. Iako nezapažen rezultat u singlu, Ostojićeva je igrala polufinale dublova. Ona i Bosanka Dea Herdzelaš poražene su u borbi za titulu od prvih nosioca, Anastasije Karčenko i Ane Morgine (5:7, 6:4, 11:9).

Devetnaestogodišnja Jovana Jakšić igrala je na turniru u Johanesburgu koji se igrao za nagradni fond od 50 000 dolara. Jedna od najvećih ženskih teniskih nada u našoj zemlji poražena je već u drugom kolu, od šest godina starije zemljakinje Teodore Mirčić, koja je takmičenje završila u polufinalu.

U nedelji iza nas u Srbiji je održano letnje državno prvenstvo u kategoriji do 18 godina. Titule su pripale Bojani Marinković iz teniskog kluba As iz Novog Sada, i Luki Iliću, teniseru Kraljeva.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Jovana Jakšić, Katarina Ostojić, Luka Ilić, Marina Kačar, Marko Tepavac, Mina Marković, Nikola Milojević, Srpski teniski talenti, Teodora Radosavljević


Komentari