05/08/13 - 16:30h

Srpske teniske nade: Tepavac polufinalista u Somboru, Kostićeva u Italiji

 


Mladi teniseri naše zemlje su izgleda odlučili da naprave pauzu i odmore se za predstojeće turnire. Nije mnogo njih igralo u nedelji iza nas, ali većina njih ostvarila je više nego sjajne rezultate.

Natalija Kostic

Natalija Kostic

Serbia F7 fjučers igrao se prošle nedelje u Somboru, a najbolji rezultat ostvario je devetnaestogodišnji Marko Tepavac koji je igrao polufinale. Strahinja Rakić (17) stigao je do drugog kola i osvojio svoj drugi ATP poen u karijeri, dok su Nebojša Perić (20), Uroš Petronijević (20) i Goran Marković (17) takmičenje završili u prvom kolu.

Natalija Kostić (19) bila je polufinalista turnira u Roveretu, Italiji. Naša teniserka izgubila je sa 6:2, 6:1 od domaće teniserke Martine Karegaro (21). Da je Italijanka zasluženo dobila ovaj meč govori i titula koju je nekoliko dana kasnije osvojila.

Dvadesetogodišnja Aleksandra Krunić, dugogodišnja uzdanica srpske Fed kup reprezentacije igrala je četvrtfinale turnira u Donjecku (75 000 USD). Naša teniserka poražena je sa 7:6, 6:4 od Timee Babos iz Mađarske, koja je kasnije igrala finale. Aleksandra je do četvrtfinala stigla i u dublu, zajedno sa Veronikom Kapšaj iz Ukrajine. Julija Bejgelzimer i Renata Voracova koje su ih porazile kasnije su osvojile titulu.

Dunja Stamenković (20) igrala je na turniru u turskom Izmiru (10 000 USD), ali nije uspela da prođe dalje od drugog kola. Bolja od nje bila je tri godine mlađa Anet Kontavit iz Estonije, koja je i kasnije u finalu došla do pobede.

Deset naših juniorki učestvovalo je na Slovenian Junior Openu. Najbolje je prošla Nina Marjanović (15), koja je takmičenje završila u trećem kolu. U drugoj rundi ispala je Bojana Petrović (16), a Katarina Kozarov (15), Milica Čubranović (16), Mila Popivoda (17), Iva Ivković (16), Jelena Lukić (16), Jovana Kenić (17), Isidora Pejović (16) i Milica Tešić (17) poražene su u svojim prvim mečevima u glavnom žrebu ovog turnira.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Goran Marković, Marko Tepavac, Natalija Kostić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Strahinja Rakić, Vesti


Komentari