19/10/15 - 18:31h

Srpske teniske nade: Radanovićevoj polufinale u Puli, Stojanovićeva i Marinkovićeva odlične u dublu

 


Mladi srpski teniseri i u nedelji iza nas igrali su na turnirima širom sveta. Dok su u singlu najuspešniji bili Dejana Radanović i Petar Conkić, Nina Stojanović i Bojana Marinković ostvarile su zapažene rezultate u dubl konkurenciji.

Nina Stojanovic

Nina Stojanovic

Dejana Radanović (19) igrala je na turniru u Puli (10 hiljada dolara), gde je bila postavljena za drugog nosioca. Radanovićeva je stigla do polufinala, a bolja od nje bila je četiri godine starija Vanda Lukaš koja je kasnije i osvojila turnir. Mađarica je u borbi za finale slavila sa 2:1 u setovima, 6:2, 3:6, 6:3.

Nina Stojanović (19) je ove nedelje nastupala na ITF turniru u SAD-u koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Iako je u singlu već u prvoj rundi izgubila od četvrte nositeljke, Indijke Šahar Per (28), Stojanovićeva je ostvarila sjajan rezultat u dublu. Igrala je u paru sa Grkinjom Despinom Papamichel, a njih dve stigle su do polufinala.

Na ITF turniru u Grčkoj (10 hiljada dolara) još jedna mlada srpska teniserka stigla je do polufinala dublova. Bojana Marinković (18) igrala je u paru sa nešto starijom sunarodnicom Milanom Spremo, a njih dve su u borbi za finale poražene od rumunskog dubla, kasnije osvajačica titule, Kuzmove i Serbanove. Bojana je igrala i singl, a u drugoj rundi je bolja od nje bila turska teniserka Pemra Ozgen.

Devetnaestogodišnji Petar Conkić učestvovao je na ITF turniru u Šarm El Šeiku koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Srpski teniser stigao je do četvrtfinala, gde je sa 6:3, 6:4 izgubio od Britanca Luka Bembridža, dvadesetogodišnjaka koji je trenutno 721. na ATP listi.

JUNIORI:

Što se tiče juniora, najbolji srpski teniser u toj konkurenciji, Miomir Kecmanović (16) učestvovao je na turniru A kategorije u Japanu, gde je stigao do osmine finala. Porazio ga je godinu dana mlađi Nikola Kun iz Nemačke (2:1). Do osmine finala, ali na turniru pete kategorije u Kanadi, stigla je i petnaestogodišnja Ivana Ilić.

OSTALI REZULTATI:

Albena, Bugarska (10 hiljada dolara)
Drugo kolo:
MILETIĆ Kristina – ZLATANOVA Vivian 0:2 (3:6, 4:6)

El Kantaoui, Tunis (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
MIHAJLOVIĆ Miloš – VEINHANDL Lukas – 0:2 (3:6, 1:6)

Minsk, Belorusija (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
MILOJEVIĆ Nikola – KOTOV Pavel 0:2 (1:6, 3:6)

El Kantaoui, Tunis (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
STOJČIĆ Nađa – FEDOSENKOVA Georgina – 0:2 (1:6, 2:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Petar Conkić, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari