29/04/13 - 22:40h

Srpske teniske nade: Laslo Đere igrao polufinale, Nina Stojanović finale

 


Do sada ova rubrika sa srpskim teniskim nadama nije bila zastupljena u našim medijima, pa je zato Tenis Uživo odlučio da vas obaveštava o učinku naših mladih tenisera i teniserki.

Laslo Djere

Laslo Djere

Od 22. Do 28. aprila u Francuskoj, u primorskom gradu Bolju održan je turnir prve kategorije za juniore na šljaci, a prvi nosilac je bio Srbin Laslo Đere. Laslo je stigao do polufinala gde je pri rezultatu 6:0, 3:0 za protivnika bio primoran da preda meč zbog povrede. U prvom kolu Laslo je bio slobodan, u drugom i trećem je do trijumfa stigao posle preokreta. U četvrtfinalu je sa dva puta po 6:2 deklasirao švajcarca Bodmera da bi ga u polufinalu na već opisan način zaustavio Rus Rublev, koji je kasnije u finalu poražen od Nemca Zvereva.

Nina Stojanovic

Nina Stojanovic

U ženskoj konkurenciji našu zemlji na ovom turniru predstavljale su Đina Milovanović i Nina Stojanović, i obe su bile više nego uspešne. Đina i Nina su sjajnom igrom stigle do polufinala. Milovanović je tu zaustavljena dok je Nina Stojanović otišla i korak dalje, pobedivši Ruskinju Marfutinu sa neverovatnih 6:0, 6:0. Ipak, u finalu je za nju prejaka bila Jelena Ostapenko iz Letonije, bilo je 6:0. 6:3. Od 24. Do 28. ovog meseca održan je Kenana kup u Bugarskoj. Ovo takmičenje treće kategorije prošlo je neslavno za našeg Filipa Grbića, jer je već na startu poražen od Nemca Čepielevskog sa 6:3, 7:6. Turnir je osvojio Poljak Lomacki.

Srbija je u ženskoj konkurenciji imala čak tri predstavnika, Bojana Marinković, Mina Marković i Nikolina Jović takmičenje su okončale u drugom kolu. Pobednik turnira bila je domaća igračica Vivian Zlatanova. I ova nadmetanja održana su na šljaci.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Marinković, Laslo Đere, Mina Marković, Nikolina Jović, Nina Stojanović, Srpski teniski talenti, Vesti, Đina Milovanović


Komentari