19/05/13 - 17:53h

Srpske teniske nade: Još jedna titula za Jakšićevu, Kačarevoj polufinale

 


Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić došla je do još jedne titule u karijeri. Ona je slavila na turniru u Indoneziji, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Marini Kačar nije pošlo za rukom da ponovi rezultat od prošle nedelje i zaigra u još jednom finalu. Zaustavljena je u polufinalu fjučersa u Atini. Njih dve su ove nedelje imale zapaženije rezultate, a ostali mladi teniseri naše zemlje bili su uspešniji u kategoriji dublova.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić došla je titule na turniru u Indoneziji koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara, i to je njena druga titula na turnirima u toj kategoriji. Jedna od najvećih ženskih teniskih nada naše zemlje, devetnaestogodišnja Jovana, u finalu je savladala svoju vršnjakinju Zi Jang iz Kine, sa 6:3, 6:2.

Marina Kačar je pre nedelju dana igrala finale, a ovoga puta zaustavljena je na korak od borbe za titulu. Od nje je u polufinalu turnira u Atini (10 000 dolara) bolja bila Anet Kontaveit iz Estonije. Dvadesetogodišnja Srpkinja izgubila je od prvog nosioca sa 3:6, 1:6.
Barbara Bonić (20) takođe je igrala na ovom turniru, a takmičenje je završila u četvrtfinalu. Lusi Braun uz Velike Britanije slavila je sa 6:1, 3:6, 6:3 u četvrtfinalnom duelu sa našom teniserkom.

Junior Laslo Đere (17) igrao je na fjučersu u Rumuniji koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Naš teniser je takmičenje u singlu završio u četvrtfinalu, gde ga je sa 7:6, 0:6, 6:3 porazio tridesetogodišnji Benjamin Baleret iz Monaka. U konkurenciji dublova Đere je u paru sa domaćim teniserom Patrikom Kiorkilom predao polufinalni meč Baleretu i Francuzu Arneodou.

Dvadesetogodišnji Slobodan Jevtić igrao je na fjučersu u Bugarskoj, gde je poražen u drugom kolu singla. Bolji od njega bio je Žilijen Demo iz Francuske, sa 7:5, 1:6, 6:4. U dublu je igrao sa Markom Rajićem (21), a poraženi su u četvrtfinalu od bugarske kombinacije Halačev – Trendafilov.

Na turniru u Pragu (100 hiljada dolara) učestvovala je Aleksandra Krunić (20). Ona je poražna od Lusi Safarove već u prvom kolu turnira, sa 6:4, 6:3. Safarova, koja je postavljena za drugog nosioca kasnije je osvojila turnir. Aleksandra je igrala i u dublu, gde je u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter poražena u polufinalu od prvih nosioca, Renate Voracove i Barbore Zahlavove Stricove.

Katarina Ostojić (18) igrala je u Šarm El Šeiku, gde je izgubila u prvom kolu singla. Poražena je sa 6:2, 6:3 od Nikol Meličar iz SAD-a. U dublu je nastupila sa Deom Herdzelaš iz Bosne i Hercegovine, a izgubile su u četvrtfinalu 7:5, 6:3 od italijansko-kineskog dubla, Rosatelo i Žu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Jovana Jakšić, Katarina Ostojić, Laslo Đere, Marina Kačar, Srpski teniski talenti, Teniserke


Komentari