17/02/14 - 21:06h

Srbija viceprvak Evrope!

 


Mlade, ali velike nade srpskog tenisa pokazale su da ovaj sport u našoj zemlji ipak ima budućnost.Ženska reprezentacija u konkurenciji do 14 godina osvojila je evropsko srebro na “Vinter Kupu” koji se igrao u češkom gradu Vestecu.

mlade nade

Ženska reprezentacija Srbije do 14 godina nastupila je u sastavu: Jovana Vuković, Olga Danilović i Teodora Ristić. Devojčiće predvođene trenerom Draganom Bukumirovićem za zlato su se borile protiv selekcije Rusije, koja je bila bolja sa 3:0. Evo i svih rezultata ovog finala:
Potapova – Danilović 7:5, 6:1
Pervušina – Vuković 6:1, 6:3
dubl: Pervušina, Makarova – Danilović, Vuković 7:5, 6:2

Sjajna selekcija Srbije, srebrne devojke Starog kontinenta, u četvrtfinalu bile su bolje od Poljske 2:1 (Danilović – Zakordoniec 6:2, 6:4, Vuković – Hertel 6:3, 6:4, dubl: Danilović, Vuković – Hertel, Rutkovska 4:6, 5:7). U polufinalu je savladana selekcija Ukrajine sa 2:1 (Danilović – Zavatska 7:5, 7:5, Vuković – Jastremska 6:3, 4:6, 4:6, dubl: Danilović, Vuković – Jastremska, Zavatska 6:2, 3:6, 6:4).
Na Letenjem prvenstvu Evrope ova reprezentacija imaće priliku da se bori ne samo za evrospko zlato, već i plasman na prvenstvo Sveta u konkurenciji do 14 godina.
Ovo je još jedan dokaz da, uprkos mnogim predviđanjima, Srbija ima teniskog potencijala koji bi nasledio generaciju Noleta, Janka, Ane, Jelene i ostalih. Nadamo se da će ove devojke dobiti uslove da adekvatno rade i napreduju, kako bi se svi radovali novim svetskim zvezdama sa ovog područja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jovana Vuković, Olga Danilović, Prvenstvo Evrope do 14 godina, Srpske teniske nade, Teodora Ristić, Vesti


Komentari