09/01/15 - 14:07h

Srbija protiv Mađarske i Austrije u Fed kupu!

 


Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske i Austrije za povratak u Svetsku grupu 2, odlučeno je žrebom. Mečevi će se igrati od 4. do 8. februara u Budimpesti.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Uslov da naše teniserke izbore povratak u drugu Svetsku grupu jeste da osvoje prvo mesto u grupi A, a potom slave i protiv najbolje selekcije u grupi D, u kojoj se nalaze Belgija, Hrvatska, Izrael i Letonija.

Naša reprezentacija će u prestonici Mađarske igrati u znatno izmenjenom i oslabljenom sastavu. Za Srbiju će nastupiti Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Aleksandra Krunić će predvoditi ovu selekciju, kao 84. teniserka sveta i najiskusnija u timu. Preostale tri igračice koje su se našle na spisku selektorke Tatjane Ječmenice se nalaze između 300-400. mesta na WTA listi.

Fed kup selekcija Srbije će biti oslabljena neigranjem najbolje rangirane Ane Ivanović, koja će preskočiti Fed kup ove sezone, jer joj se ne uklapa u raspored, dok je Jelena Janković još ranije obelodanila svoju odluku da se povuče iz reprezentacije.

Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić, Vesna Dolonc i Nina Stojanović su morale da se zahvale na pozivu zbog povreda ili privatnih obaveza koje su ih sprečile da u ovom trenutku nastupe.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Fed kup, Ivana Jorović, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari