31/10/16 - 12:11h

Smanjena suspenzija: Kirjos ipak pristao da poseti psihologa

 


“Loš momak” svetskog tenisa je ipak pristao da poseti psihologa, pa je Asocijacija Teniskih Profesionalaca odlučila da mu smanji suspenziju.


zimbio.com

zimbio.com


Posle puno promišljanja, Nik Kirjos je ipak pristao da poseti psihologa, usled čega će mu suspenzija biti smanjena.

Suspenzija je trebalo da iznosi osam nedelja, ali kako sada stvari stoje, Nik Kirjos će ranije na teren. Posle skandaloznog ponašanja na turniru u Šangaju u meču protiv Zvereva, kada je namerno gubio poene, ATP mu je odredio oštru kaznu po tri osnova – ukupno 25 hiljada dolara i osam nedelja suspenzije.

Ipak, mladi Australijanac je posle puno natezanja i predomišljanja pristao da ide na lečenje kod psihologa, sa kojim će imati specijalni “plan brige”, čuvan u strogoj tajnosti. Kazna će mu biti smanjena na pet nedelja pa je to razlog zbog kojeg se predomislio i pristao na specijalnu pomoć.

Inače, jedan od najtalentovanijih igrača današnjice za sobom ima najuspešniju sezonu u karijeri, ali je njegov limit i dalje diskutabilan zbog problematičnog ponašanja, kako na terenu tako i van njega. Kirjos je ove takmičarske godine osvojio sva tri ATP pehara koja ima u riznici – u Marseju, Atlanti i Tokiju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Nik Kirjos, Vesti


Komentari