01/11/16 - 16:53h

Skromni Marej: Bilo bi neozbiljno da očekujem titulu u Parizu!

 


Endi Marej ima priliku da već u Parizu preuzme prvo mesto ATP liste od Novaka Đokovića, ali Britanac nije previše samouveren da će to učiniti, uprkos činjenici da se nalazi u životnoj formi.


Endi Marej

Prestizanje Novaka Đokovića i preuzimanje trona po prvi put u karijeri nije više utopija za Endija Mareja. Britanac ima 1915 poena manje od Srbina koji brani titulu, i koji ukupno u Parizu i Londonu mora da odbrani 2 300 bodova kako bi sačuvao krunu do naredne godine.

Međutim, Škot je oprezan pred prvi nastup na Mastersu u Parizu.

Novak je u stanju da kontroliše svoje rezultate, a ja mogu samo svoje, ne i njegove. Nikada nije lako osvojiti Masters, naročito u Parizu, gde nisam igrao naročito dobro u prošlosti. Prošle godine sam zabeležio najbolji nastup na ovom turniru. Ipak, bilo bi jako neozbiljno očekivati da osvojim titulu. Pokušaću da se priviknem na uslove u Parizu, treniraću, i nadam se da mogu ponoviti nastupe iz Beča – skromno će Britanac o očekivanjima u francuskoj prestonici.

Marej je kao drugi nosilac slobodan u prvom kolu, a već u drugoj rundi ima potencijalno težak zadatak protiv iskusnog španskog asa Fernanda Verdaska. Ipak, statistika jasno govori ko je favorit – Endi je slavio u 11 od dosadašnjih 12 okršaja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Masters u Parizu, Vesti


Komentari: 1

 
Nada November 6, 2016 Odgovori

Da bas mu verujem….

Komentari