09/03/17 - 19:15h

Servis Kuevasa podelio teniski svet! (Video)

 


Pablo Kuevas je u ponedeljak po treći put zaredom slavio u Sao Paolu. Završni poen dobio je nakon servisa koji teško da je viđen na zvaničnim takmičenjima…


Twitter

Urugvajac Pablo Kuevas osvojio je nedavno treću uzastopnu titulu na ATP turniru u Sao Paulu, pobedivši u finalu Alberta Ramosa-Vinjolasa sa 6:7(3), 6:4, 6:4. Poslednji poen u ovom meču podigao je dosta prašine.

Naime, urugvajski teniser je na svoju četvrtu meč-loptu drugi servis odlučio da odservira na neobičan način – ispod ruke, u nastojanju da iznenadi protivnika. Iako u tome nije baš imao uspeha, ipak je osvojio poen.

Kasnije je dao i objašnjenje za ovakav potez:

Imao sam puno duplih servis greški. Kada sam se pripremao za drugi servis pomislio sam da postoji velika šansa da napravim novu dvostruku. Zato sam pomislio o mogućnosti servisa ispod ruke i to je ono što verovatno nije trebalo da uradim. Ali isto tako nisam smeo ni da pogrešim. U jednom momentu sam prestao da razmišljam i uradio sam to rekao je Kuevas.

Posle duela usledilo je more komentara na društvenim mrežama. Većina teniskih fanova je složna da se Urugvajac poslužio “prljavim trikom” …

Ovo su samo neki od komentara:

– Prljav potez nakon kojeg mu ne bih pružio ruku.


– Ovo nije ispravan servis.


– Hrabro, očajno, smelo ili podlo? Nikad to još nisam sam isprobao.


– Je li on zaista pobedio drugim servisom ispod ruke?


– Ovo je smešan servis za jednog profesionalca.

– Ha, ha, ha. Kakva legenda. Servis ispod ruke na meč loptu za het-trik u Sao Paulu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Pablo Kuevas, Vesti


Komentari