02/03/17 - 17:09h

Šarapova prihvatila “vajld kard” za WTA u Rimu!

 


Nakon Štutgarta i Madrida, Šarapova će zaigrati i na turniru u prestonici Italije.


Twitter

Ruska teniserka Marija Šarapova prihvatila je poziv organizatora da učestvuje na WTA turniru u Rimu, koji se igra od 15. do 21. maja.

Bilo je nagoveštaja da je Šarapovoj ponuđena specijalna pozivnica pre nekih mesec dana, ali je sada stigla potvrda preko zvaničnog Tviter naloga turnira koji se igra u prestonici Italije – Ruska teniserka će nakon Štutgarta i Madrida nastupiti u Rimu!

Ovaj turnir je bio prvi koji mi je ponudio “vajld kard”. To mi mnogo znači. Rim je uvek zauzimao posebno mesto u mojoj karijeri i radujem se povratku tamoizjavila je Ruskinja.

Bivšoj prvoj teniserki sveta 26. aprila ističe 15-mesečna suspenzija zbog doping afere, i istog dana ona će odigrati svoj prvi zvanični meč u Nemačkoj.

U Rimu je Šarapova u tri navrata osvajala titulu – 2011, 2012. i 2015.

Njeno učešće na Rolan Garosu za sada je neizvesno. Prvi čovek Francuske teniske federacije Bernar Gudičeli je rekao da nikakva odluka još nije doneta. On je ukazao da bi “vajld kard” za Šarapovu u određenoj meri podrivački uticao na FFT posvećenost antidoping merama. Komentarišući nedavnu izjavu Endija Mareja da svi igrači koji su suspendovani zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava, što je i bio slučaj sa Šarapovom, treba sami da nađu načina da se vrate na pozicije na kojima su bili pre nego što im je zabranjeno da se takmiče – Gudičeli je dodao:

Endi je u pravu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari