05/10/16 - 13:30h

Šarapova o smanjenju lazne: Jedan od najsrećnijih dana u životu!

 


Nakon što joj je Sud za sportsku arbitražu smanjio kaznu, Marija Šarapova nije krila zadovoljstvo rekvaši da joj je ovo jedan od najsrećnijih dana u životu.


zimbio.com

zimbio.com


Ruskinja je istakla da se nada kako će Međunarodna teniska federacija (ITF) izvući pouke posle njene suspenzije.

Preuzela sam odgovornost od samog početka zbog toga što nisam znala da je lek koji sam uzimala poslednjih deset godina zabranjen. Ali, shvatila sam i koliko neke druge federacije bolje obaveštavaju svoje sportiste o promenama pravila, naročito od onih u Istočnoj Evropi gde meldonijum koriste milioni. Ovo mi je jedan od najsrećnijih dana. Sada, kada je proces završen, nadam se da će ITF i druga relevantna antidoping tela raditi ono što rade druge federacije kako više nijedan teniser ne bi prošao kroz ono što sam ja prošla – napisala je Šarapova na svom Fejsbuk profilu.

Ona će se vratiti na teren u aprilu 2017. godine, pošto joj je CAS smanjio suspenziju zbog dopinga.

Šarapova je prvobitno bila suspendovana na dve godine, ali je CAS, nakon žalbe Ruskinje, tu kaznu smanjio na 15 meseci, pa će nekada najbolja teniserka sveta moći da se vrati na WTA tur od 26. aprila 2017. godine. Trenutno se nalazi na 95. mestu rang liste.

Podsetimo, petostruka grend slem šampionka je suspendovana u junu, pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na ovogodišnjem Australijan openu bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.

Ona je tada rekla da nije znala da je meldonijum na listi zabranjenih, a da je tu supstancu uzimala zbog problema sa srcem.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari