20/05/17 - 09:05h

Šarapova neće “vajld kard” za Vimbldon!

 


Marija Šarapova će kroz kvalifikacije pokušati da izbori učešće na Vimbldonu.


zimbio.com

Ruska teniserka je objavila da neće zahtevati specijalnu pozivnicu organizatora za treći grend slem sezone, već će šansu da zaigra u glavnom žrebu tražiti kroz kvaliikacije.

– Imajući u vidu da sam od povratka popravila renking na prva tri turnira, takođe ću igrati i kvalifikacije za Vimbldon, odnosno neću zatražiti specijalnu pozivnicu za glavni žrebnavela je Šarapova na svom sajtu.

Šarapova će morati da pobedi u tri kola kvalifikacija i tako zaradi mesto među 128 učesnica glavnog žreba Vimbldona.

Šampionka iz 2004. godine, kao pripremu za prvi grend slem na travi, odigraće turnir u Birmingemu, za koji je dobila specijalnu pozivnicu.

Veoma sam uzbuđena što se vraćam u Birmingem ove godine. Nosim najlepše uspomene sa tog turnira, osvojila sam dve titule tamo i sjajno je što ću imati priliku da se pripremim za Vimbldon upravo na ovom turniru. Zahvalna sam Teniskoj asocijaciji Velike Britanije na prilici koju su mi pružiliizjavila je Marija.

30-godišnja Ruskinja je od početka sezone uspela da sakupi 250 WTA bodova i trenutno zauzima 211. poziciju na listi najboljih teniserki sveta. U Štutgartu je stigla do polufinala, u Madridu je poražena u drugoj rundi, dok je u Rimu morala da preda meč drugog kola zbog povrede.

Čelnici Rolan Garosa odbili su zahtev da izdaju “vajld kard” i tako joj pruže priliku da zaigra u glavnom žrebu ili kvalifikacijama.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti, Vimbldon


Komentari