25/04/17 - 20:57h

Šarapova dobila “vajld kard” za kvalifikacije Rolan Garosa!

 


Ruska teniserka dobila pozivnicu da učestvuje u kvalifikacijama drugog grend slema sezone.


Zimbio

Marija Šarapova će sutra, nakon petnaestomesečne zabrane, po prvi put nastupiti na jednom zvaničnom takmičenju. Reč je o WTA turniru u Štutgartu, za koji je ruska teniserka dobila “vajld kard”, izazvavši lavinu komentara koleginica iz belog sporta koje su uglavnom negodovale zbog odluke organizatora da slavna Ruskinja dobije specijalnu pozivnicu za ovaj, ali i neke druge turnire.

Odslužila sam kaznu i ne znam koja je svrha tih komentara. Postoji li razlog da me i dalje kažnjavaju? Ja ga ne vidim. Vreme je svima da kažem: “Dosta!” ako nastave da i dalje govore ružno o meni. Moj cilj je da budem profesionalna, da radim svoj posao i da budem poštovana. Nije mi cilj da sa ostalim teniserkama razgovaram o momcima i šopingu, za to imam svoje prijateljeporučila je osvajačica pet grend slem titula.

Kalkulisalo se i oko njenog učešća na predstojećem grend slemu, a večeras se pojavila informacija da je Šarapova dobila “vajld kard” i za kvalifikacije za Rolan Garos.

Da podsetimo, kazna je podrazumevala i brisanje sa WTA liste, a njeno ime će se ponovo na istoj naći tek kada bude odigrala tri turnira.

Na prvom startuje sutra, i to protiv Italijanke Roberte Vinči, koja je takođe izrazila neslaganje sa “privilegijama” koje Maša dobija od organizatora.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari