18/11/16 - 12:38h

Sampras: Mogao bih da pomognem Kirjosu i Dimitrovu!

 


Nekada najbolji teniser sveta i uzor Novaku Đokoviću, Pit Sampras, smatra da bi kao trener uspeo da doprinese napretku karijere jednog od najtalentovanijih, ali i najproblematičnijih igrača današnjice, Niku Kirjosu.


zimbio.com

zimbio.com


Legendarni Amerikanac je osvojio čak 14 grend slemova. Devedesetih godina prošlog veka smatran je za najboljeg igrača svih vremena, sve do pojave Rodžera Federera i “novog talasa”. On smatra da bi za njega kao trenera, veliki izazov bio da radi sa Nikom Kirjosem, Australijancem koji se smatra možda i za najveći talenat na turu, ali i najproblematičnijeg momka među najboljim svetskim teniserima.

Do nedavno je epitet jednog od najperspektivnijih nosio i Bugarin Grigor Dimitrov, a Sampras veruje da bi i njegovu karijeri uspeo da unapredi.

Kirjos bi bio izazov, morate da pokušate da doprete do njega, on je jedan od najvećih talenata na turu. Voleo bih da radim sa njim. Grigor Dimitrov je još jedan talenat kojem mislim da bih mogao da pomognem.

Sampras se osvrnuo i na svoju saradnju sa trenerima tokom karijere, i čemu ima samo reči hvale.

Bio sam srećan sa svojim trenerima.Tim Gulikson je bio sjajan dok ga nismo izgubili, a Pol anakon je fantastičan trener. Možda bi Ivan Lendl bio super trener, uvek je bio prilično pametan – rekao je Amerikanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Pit Sampras, Vesti


Komentari