22/05/17 - 08:19h

Šampion Krajinović: Gladan sam pobeda!

 


Filip Krajinović je sjajnu nedelju u nemačkom Hajlbronu krunisao osvajanjem titule na čelendžeru.


Naš teniser je ostvario svih pet trijumfa i na opšte iznenađenje stigao do petog trofeja u karijeri – redom su padali Laksonen, Kamke, Fuksovič, Pelja, i u finalu Norbert Gomboš, ali je Somborac prethodno morao da prođe tri kola kvalifikacija.

Sjajna nedelja je iza mene, puno teških i dobrih mečeva. Do titule, prve moje titule nakon dve godine, stigao sam odigraviši osam mečeva, jer sam krenuo iz kvalifikacija. Jedan od najtežih mečeva na takmičenju u Heilbronu je polufinale protiv Argentinca Pelje gde sam do pobede stigao u taj breku trećeg seta. Bio je to izuzetno iscrpljujući susret i drago mi je da sam uspeo da ostanem jak do kraja i izborim finale u kome sam dobio novu snagu i krila što i rezultat govori – rekao je Filip nakon velikog uspeha.

Već se zna i Krajinovićev rival u prvom kolu kvalifikacija Rolan Garosa – to je Australijanac Sem Grot.

U formi sam i inspirisan da nastavim u ritmu koji sam uhvatio u Nemačkoj, gladan sam pobeda. Verujem da mogu da nastavim ovaj šampionski niz, daću sve od sebe da tako bude i da izborim plasman u glavni žreb Rolan Garosa. Do sada sam dva puta igrao glavni žreb u Parizu 2012. i 2015, osećam se spremnim da to ponovim i ove godine.

Ciljevi za nastavak sezone…

U nastavku sezone cilj mi je da odigram još par turnira, što čelindžera, što ATP i da probam da završim godinu u Top 100 na svetu. Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme za 2018. gde želim da napadnem i rang top 50. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti – zaključio je Srbin.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Filip Krajinović, Vesti


Komentari