19/12/15 - 15:54h

SAD JE ŠANSA: Britnanci dele rekete i kurseve

 


Svesni da je trofej u Dejvis Kupu kamen temeljac za njihovu tenisku budućnost, Britnaci su odlučili da odmah krenu u pospešivanje popularnsti belog sporta na svom tlu.

Marej_Dejvis Kup

Teniska reprezentacija Velike Britanije osvojila je Dejvis Kup posle 79 godina posta, zahvaljujući Endiju Mareju. Takođe njegovom zaslugom, britanski tenis se pomerio sa mrtve tačke na kojoj stajao jako dugo, u nedostatku singl igrača ekstra klase.

Rukovodstvo tamošne Teniske Asocijacije je svesno da je aktuelni momenat idealna prilika da se spreči sličan scenario u budućnosti, i zato ne časi na časa kako bi se tenis popularizavao kod mlađe garde.
Smišljen je nov način za razvoj mladih talenata i približavanje tenisa kao sporta mladim ljudima koji se još nisu odlučili za svoj sportski rekvizit.

Naime, Teniska Asocijacija Velike Britanije poklanja 10 000 teniskih reketa i isto toliko besplatnih kurseva širom zemlje.

Takođe, u istu svrhu, Dejvis Kup Pehar kreće na “turneju” po Britaniji, tokom koje će biti predstavljen u 50 različitih gradova.

Naša obaveza je da isoristimo ovu jedinstvenu priliku kako bi što više dece izveli na tenisi teren – smatra Leon Smit, Dejvis Kup kapiten reprezentacije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Endi Marej, Vesti


Komentari