08/06/15 - 12:00h

Sa najsporije podloge prelazimo na travu! (Pregled nedelje+video)

 


Cela teniska javnost je sada pod uticajem ishoda na Rolan Garosu. Sten je uspeo uz puno truda da savlada Novaka i to je neke oduševilo, a nas, Novakove iskrene poštovaoce pomalo rastužilo. Ali, RG je prošao i samim tim ne vredi žaliti za prosutim mlekom. Novak je idalje veoma daleko ispred svih i stojeće ovacije koje je dobio, samo su dokaz koliko poštovanja uživa u celom svetu taj čovek. Sada je red na nove turnire i Novak sam ne bi trebao da bude tužan, jer prilika za Rolan Garos će biti već naredne godine dostupna. Sada predstoje neki novi turniri. Ove sedmice Nole će da se odmori, ali ostali teniseri će da zaigraju.

Teniseri

Za početak, u muškoj konkurenciji su na programu turnir u Nemačkoj i u Holandiji. U pitanju su Hertogenboš i Štutgart. Filip Krajinović je izborio plasman iz kvalifikacija u narednu fazu u Štutgartu. Peter Gojovčik iz Nemačke je njegov protivnik. I Viktor Troicki će igrati na ovom turniru i svoj prvi meč igra protiv Hrvata Borne Ćorića. Prošle godine na ovom turniru je trijumfovao Španac Roberto Bautista, trenutno 21. igrač sveta. On je pobedio Lukaša Rosola iz Češke sa 2-1 po setovima.

U Holandiji nema ssrpskih predstavnika. Prošle godine ovaj turnir je pripao takođe Robertu Bautisti u meču protiv Bendžamina Bekera, nemačkog tenisera. Rezultat je bio 2-1 u koris Španca. Turnir se inače igra na travi.

Topšelf open u Holandiji će posetiti i Jelena Janković. Ona se u dublu bori protiv Tatjane Marije i Sandre Klemenšits sa svojom koleginicimo Anastasijom Pavljičenkovom Jelena će igrati i u singlu protiv Tereze Smitkove. U Holandiji je 2014. godine trijumfovala Koko Vandeveg, Amerikanka. Pobedila je Zengove iz Kine sa 2-0 u setovima.

Bojana Jovanovski će igrati u Notingemu protiv Nikol Gibs, američke teniserke. Da li će Bojana uspeti da napravi nešto znalajnije na ovom turniru koji se igra na travi, videćemo vrlo skoro.

Nole

Nole

Polako kreću turniri na travi koji su uvertira za ono što dolazi a to je Vimbldon. Biće teško, Nole je na potezu sada. On brani ovaj grend slem i sada će morati da se bori da postane po treći put kralj vimbldonske trave. Zagrevanje je krenulo, a sve to uz Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP u Hertogenbošu, ATP u Štutgartu, Bojana Jovanovski, Borna Ćorić, Jelena Janković, Lukaš Rosol, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki, Vimbldon


Komentari