24/05/13 - 15:47h

RG: Jelena sa Hantuhovom na startu, Bojana čeka protivnicu iz kvalifikacija

 


Srpska teniserka Jelena Janković sastaće se u prvom kolu Rolan Garosa sa Danijelom Hantuhovom, Ana Ivanović će igrati protiv Petre Martić, Vesna Dolonc sa Đije Žang, a Bojana Jovanovski čeka protivnicu iz kvalifikacija.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Daniela Hantuhova ima trideset godina, i trenutno je 60. na svetu. Najbolji plasman u karijeri joj je peta pozicija, na kojoj je bila pre deset godina. Osvojila je do sada pet titula, a ovo će joj biti deveti susret sa Jelenom Janković. Naša teniserka vodi sa 5:3 u međusobnim duelima, a poslednji put pobedila ju je 2011. u Fed kupu.

Petra Martić ima 22 godine, i trenutno je 107. na svetu. Prošle godine bila je 42., što je njen najbolji plasman u karijeri. Do sada nije osvojila nijednu titulu, a ovo će joj biti i prvi okršaj sa Anom Ivanović.

Đije Ženg je trenutno 51. na svetu, a u maju 2009. bila je 15. na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri. Osvojila četiri titule, a mnogo bolje rezultate ostvaruje u konkurenciji dublova. Ima 29 godina, i ovo će joj biti prvi susret sa Vesnom Dolonc.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Jelena Janković, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari