04/06/15 - 17:45h

RG: Ana poklekla pred Safarovom! (Analiza)

 


Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa. Ona je izgubila meč protiv Lusi Safarove sa 7-5, 7-5 po setovima. Bio je ovo meč u kome je Ana igrala i dobro i loše, na kraju je pobeda ipak pripala Čehinji.

Ana

Ana je imala svojih dobrih i loših momenata tokom meča, ali je Čehinja ipak imala više samopouzadnja i bolje je izdržala pritisak koji je nosio današnji meč.

Prvi set

Ana je odlično započela meč. Lepo je odservirala u prvom gemu,a onda jako brzo uzela brejk protivnici. Delovala je samopouzdano, tako je i igrala. Svaki poen je bio nekako planski odrađen, lepo precizno, elegantno. A onda se dešava potpuni preokret u njenoj igri. Safarova počinje da se budi i poboljšava svoju igru. No, nismo gledali toliko dominantnnu Safarovu u tom setu, koliko smo gledali neprepoznatljivu Anu. Kao da je strah paralisao njen biće, jer je igrala stegnuto, gotovo uplašeno. Nije uspevala ništa da pogodi. Delovala je nervozno, dekoncentrisano. Safarova, s druge strane igrala je sigurno, nimalo spektakularno, ali dovoljno dobro da izbaci Anu iz koloseka. Ana je dozvolila da od rezultata 4-1 u svoju korist, prepusti praktično Safarovoj ostatak seta, gdje je Čehinja prvo izjednačila na 5-5, onda oduzela Ani sevis i na kraju rutinski privela set sa 7-5 u svoju korist.

Safarova

Drugi set

Agonija je produžena u drugi set. U pauzama se moglo videti kao da Ana pokušava da ohrabri samu sebe i nastavi da igra kako bi trebalo, te tako preokrene rezultat, ali mada je imala želju, nije se ta njena odlučnost realizovala na terenu kroz poene. Sada se osetio pad u igri, pad duha, pad borbenosti. Na momente smo mogli videti onu staru Anu na koju smo navikli, trgnula bi se i pokazala da nije sve gotovo. Ali tih momenata je bilo malo. Safarova je uspela da joj oduzme brejk. Ana je pokušavala na sve načine da se ohrabri, da povrati brejk, ali nije išlo. Čehinja je bila odlučna u nameri da zvarši meč što pre. Ništa više nije funkcionisalo kako treba od momenta kada je prvi set otišao Čehinji. Gem za gemom se nizao, igra je tekla bez većih oscilacija, a onda se u osmom gemu pojavila šansa za Anu da vrati brejk. Nikako nije uspevala da poveže dva poena, stalno bismo gledali izjednačenje, nikako da prevagne gem na Aninu stranu. Safarova se izvukla i ovaj put.

Ana 14

Mala kriza desila se za Anu i u devetom gemu, ali ipak nije dozvolila protivnici da meč završi tako brzo. Safarova postaje nervozna kako je trebala da završi meč. Ana je imala i brejk loptu, a odmah posle neiskorišćene brejk lopte, Safarova ima set loptu. Nastaje velika drama i borba u ovom gemu, Ana je konstantno imala brejk šanse, ali joj nije polazilo za rukom da ih realizuje,a onda borbenošću uspeva da izbori brejk. Bila je odlučna da ne dozvoli kraj meča još uvek. U narednom gemu Safarova je imala priliku za brejk i odmah je iskoristila. Nije dugo trajao meč, jer je Safarova već u narednom gemu zvaršila meč sa 7-5.

Tako je Safarova obezbedila plasman u finale Rolan Garosa koje joj sigurno puno znači. Ana nažalost nije uspela, ali svakako ne treba zanemariti da su ove dve sedmice bile odlično odigrane od strane srpske teniserke. Safarova će tako da uđe u top 10 od ponedeljka. Ona će u finalu igrati protiv bolje iz meča Serene Vilijams i Timee Baščinski.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Analiza, Grend Slem, Lusi Safarova, Rolan Garos, Teniserke, Vesti


Komentari